Bu uygulama her hareketinizi kaydediyor!


Android yazılımı kullanan akıllı telefonları casusluk aracına çevirdiler.

Trevor Eckhart,Android,cep telefonu,Silikon Vadisi

Casus uygulama, önce telefonlarda yapılan her şeyi kaydediyor sonra bilinmeyen yerlere bu kayıtları gönderiyor.

Google’ın akıllı telefonlar için ürettiği işletim sistemi Android’in, kullanıcılarının her işlemini kaydettiği ortaya çıkarıldı. Güvenlik araştırmacısı ve sistem analisti Trevor Eckhart, Carrier IQ şirketi tarafından üretilen ve ismi gizli tutulan bir yazılımın, Android kullanan tüm cep telefonlarındaki komutları kaydettiğini tespit etti.

Eckhart, Carrier IQ tarafından üretilen yazılımın, tuşlarla komut verilen işlemlerin bilinmeyen yerlere gönderdiğini anlattı. Dahası, tüm aramaların yazılım tarafından nasıl kaydedildiğini gösterdi.

Carrier IQ, yazılımın cihaz kalitesini artırmak için kullanılan “teşhis aracı” olduğunu öne sürdü. Buna rağmen Eckhart’a karşı yasal işlem başlatmak istedi. Şirket, Electronic Frontier Foundation derneğinin araya girmesiyle bu girişiminden vazgeçti.

Bunun ardından telefonu Wi-Fi ağına bağlayan Eckhart, Google web sitesini açtı. Eckhart fiziksel konumunu paylaşmamayı tercih etse de Carrier IQ'nun yazılımı bunu kaydedebildi. Eckhart, "Carrier IQ'nun bu dizileri kablosuz ağımda 3G olmadan, HTTPS üzerinden okuyabildiğini görüyoruz" dedi.

Eckhart, HTC cebin sadece tanıtım amacıyla kullanıldığını, aynı izleme yazılımının Blackberry'lerde, diğer Android'li ceplerde ve Nokia'nın akıllı ceplerde bulunduğunu söyledi.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Üç yıl pil ömrü sunan yeni kablosuz mouse!

Süper Zenginlere Mini Denizaltı : EGO

Internet üzerinden sabit hatları aramanın en uygun yolu