Türkiye'de 4.5 milyon bilgisayar satılıyor!


Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın, Türkiye'de bilgisayar kullanımının her geçen gün arttığını belirterek, 2004 yılında 1 milyon olan yıllık bilgisayar satışının bu yıl sonuna kadar 4.5 milyona ulaşacağını söyledi. Aydın, 2014 yılında ise bu rakamın en az 2 kat artacağını kaydetti.

Intel,teknoloji,bilgisayar,Türkiye,telefon,internet

Intel'in bu yıl 15. kez düzenlediği Intel Teknoloji Konferansı için Adana'ya gelen Aydın, 2020 yılında bilgisayar, telefon, otomobiller ya da akıllı ev sistemleri olmak üzere 20 milyarı aşkın cihazın sürekli internete bağlı bir ekosistem oluşturacağını dile getirdi. 'Teknoloji hayatımızın her alanında çok daha fazla yer alacak'' diyen Aydın, son 10 yılda öncelikle bilgisayarların daha geniş kitleler tarafından erişilebilir hale gelerek, yaygınlaştığını ifade etti.

Yaşanan hızlı gelişmelerle 2020 yolculuğunda teknolojinin artan bir ivmeyle gelişmeye devam edeceğini vurgulayan Aydın, bu gelişmelerin bir çok yeniliği de beraberinde getireceğini vurguladı.

Akıllı cihazların kendi aralarında haberleşerek insan hayatını fark etmeden kolaylaştıracağını dile getiren Aydın, "Mesela eve yaklaştığımızda aracımızdaki işlemci evdeki otomasyon sistemine yaklaştığımızı haber verecek ve evimiz ısınmaya başlayacak. Veya aracımız birkaç kilometre ötede henüz bizim görmediğimiz bir kazayı, kazayı yapan araçtaki sinyalden anlayıp flaşörleri yakarak ve otomatik olarak yavaşlayarak bizi uyarabilecek." dedi.

Evlerdeki buzdolabının içindeki işlemcinin, marketten ihtiyaç duyulan ürünleri sipariş edecek duruma geleceğini anlatan Aydın, "3 boyutlu televizyonlar yerini her zaman internete bağlı akıllı hologramik televizyonlara bırakabilecek. Bu cihazlar sayesinde insanlar kendilerini zaman ve mekandan bağımsız olarak internete bağlı, birbirleriyle haberleşen, işlerini devamlı takip edebilen, sağlık bilgilerini hastanelerle paylaşıp anlık kontrol edebilen bir noktada bulacaklar" dedi.

ULTRABOOKLAR 2012'YA DAMGA VURACAK

Aydın, dizüstü bilgisayar piyasasının yeni segmenti olan, kalınlığı 18 mm'yi geçmeyen, pil ömrü en az 5 saat olan, kapatıldıktan sonra bile gelen e-mailleri alabilen, çalınmaya karşı korumalı 'ultrabook' 2012 sonuna kadar yaygınlaşacağını kaydetti. Çeşitli firmalar tarafından üretilen ultrabookların 5- 6 firma tarafından piyasaya sürüldüğünü dile getiren Aydın, "2012 yılında ise önde gelen firmaların tamamının ürünlerini piyasaya sürmesini bekliyoruz. Belli bir kullanıcı kitlesi hedef alınmayan, fiyatları da piyasadaki notebooklardan farklı olmayacak ultrabooklar yeni bir segment olarak dizüstü bilgisayar firmasına yeni bir soluk getirecek. Ultrabooklar notebooklardan ve son zamanların gözde cihazı tablet pc'lerden ayrı bir sınıfta olacak. Yeni teknolojiler sayesinde tüketiciler bilgisayarları daha etkin bir şekilde kullanabilecek. Ağırlığı çok az ve yeni güç teknolojileri sayesinde günlük yaşamın ayrılmaz bir parçası olacak" şeklinde konuştu.

Aydın, ultrabookların özelliklerini şöyle sıraladı: "Yüksek performans, hızlı çalışma, dahili güvenlik, ince, hafif ve şık tasarımıyla dikkat çekiyor. Daha uzun pil ömrü ve uygun fiyatlarıyla da kullanıcıların yeni tercihi olacak. Ultrabook, bilgisayar dünyasında yüksek performans, hızlı çalışma ve uzun pil ömrü ve dahili güvenlik özelliklerini ince, şık bir üründe bir araya getiren yeni bir kategori getiriyor. 21 mm'den daha ince, bazı modeller daha da ince olacak. Intel Rapid Start Teknolojisi sayesinde bilgisayar çok daha hızlı açılacak. Maksimum 7 saniyede tüm veri ve uygulamalara erişilebilinecek. Ultrabook'lar en ince tasarımlı modellerde bile 5 ila 8 saat pil ömrü sunuyor."

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Üç yıl pil ömrü sunan yeni kablosuz mouse!

Süper Zenginlere Mini Denizaltı : EGO

Internet üzerinden sabit hatları aramanın en uygun yolu