"Steve Jobs'a tapmayın!"


Sert sözler: "Steve Jobs'a tapmayın!"

Apple,Steve Jobs

Steve Jobs, herhalde yaşarken bu kadar sert sözlerle karşı karşıya hiç kalmamıştı!

İngiltere'nin baş hahamı Jonathan Sacks'ın Steve Jobs'u tüketiciyi özendirmesi nedeniyle yerden yere vurmasının ardından, şimdi de Hofstra Üniversitesinden bir profesör, "kötü davranışları ispatlanan" Jobs'a tapmamamız gerektiğini söyledi.

Psychology Today adlı blog'da "Jobs'a şükredenler korosu"na katılmayacağını söyleyen profesör Arhur Dobrin, Steve Jobs'un "çok yaramaz bir çocuk" olduğunu söyledi ve şunları ekledi:

"Jobs'un kahramanlığı, kişisel ve ahlaki kusurları tarafından ciddi bir biçimde baltalanıyor. Bu, onu gençler için bir simge olarak göstermekten beni alıkoyuyor."

Dobrin'in Steve Jobs'un kötü davranışları listesinin başında ilk kızının babalığını mahkeme karar verene dek kabul etmemesi (Walter Isaacson biyografisine göre), ceza kesen polislere hızlı olmadıkları nedeniyle bağırması, bilerek sakat noktalara park etme alışkanlığı var. Dobrin'e göre Apple, sosyal hayatımızı da bizi geniş bir dünyaya bağlayarak ve yakınımızdakilerden uzaklaştırarak olumsuz olarak etkiliyor.

Dobrin şunları da sözlerine ekliyor:

"Bir dahi olmak, narsist olmayı gerektirir mi, bu ucu açık bir soru. Ancak Jobs'a büyük bir saygı göstereceksek, onun iyi bir insan olduğunu düşünmek gibi bir hataya düşmeyelim."


CHIP Online

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Üç yıl pil ömrü sunan yeni kablosuz mouse!

Süper Zenginlere Mini Denizaltı : EGO

Internet üzerinden sabit hatları aramanın en uygun yolu