HP 2012 yılının yeni ürünlerini tanıttı!


Hayatı kolaylaştırmaya yönelik teknoloji çözümleri sunan HP Baskı ve Görüntüleme Grubu, yeni ürünlerini tüketicileriyle tanıştırdı.

HP,mobil uygulama,bilişim,teknoloji,baskı,tarama,yazıcı

Aralarında akıllı ürünlerin de olduğu, bulut uyumlu ve web bağlantılı baskı teknolojilerinin de yer aldığı yeni ürünler, 2012 yılına da damgasını vuracak.

Kişisel kullanıcılardan kurumsal müşterilere, KOBİ’lerden grafik sanatları alanındaki müşterilerine uzanan geniş bir yelpazedeki tüketicilerine en son yenilikleri sunan HP Baskı ve Görüntüleme Grubu, bugüne kadar sattığı 10 milyon adet yazıcı ile en çok tercih edilen markalardan biri oldu.

Hayatı kolaylaştırmaya yönelik teknoloji çözümleri sunan HP Baskı ve Görüntüleme Grubu, yeni ürünlerini tüketicileriyle tanıştırdı. Aralarında akıllı ürünlerin de olduğu, bulut uyumlu ve web bağlantılı baskı teknolojilerinin de yer aldığı yeni ürünler, 2012 yılına da damgasını vuracak.

HP Baskı ve Görüntüleme Grubu Ülke Müdürü Arzu İlhan Babaoğlu, HP’nin yenilikçi yaklaşımının 2012 yılında da devam edeceğini belirtti. Geleneksel anlamda baskı işini yaparken bir yandan da teknolojinin gerektirdiği tüm yenilikleri takip ettiklerini ifade eden Babaoğlu, “HP Baskı ve Görüntüleme Grubu olarak bireysel kullanıcıdan, kurumsal müşterilere, KOBİ’lerden teknik kullanıcılara kadar pek çok ihtiyaca uygun yenilikçi ürün ve hizmet sunuyoruz. Şirket olarak geleneksel baskı işlerimizi sürdürürken  baskı teknolojosinin de ötesinde yeniliklerle pazarda etkili olmaya devam edeceğiz” dedi.

‘Baskı pazarını tamamen değiştiriyoruz’

HP Baskı ve Görüntüleme Grubu olarak Türkiye pazarının gerçeklerinden yola çıkarak Türkiye’ye özel ürünler geliştirdiklerini söyleyen Babaoğlu, “Baskı pazarını tamamen değiştiriyoruz. Uygun maliyetli baskıyı kalıcı stratejimiz olarak belirliyoruz. Maliyetleri mümkün olduğu kadar aşağı çekerek Türkiye’deki tüketicimize dolum fiyatına orijinal baskı olanağı sunuyoruz” diye konuştu.

2011 yılında Türkiye’ye özel olarak üretilen ve çevre dostu orijinal kartuşun kullanıldığı  Deskjet 2060 ile sektörde bir çığır açtıklarına da dikkat çeken Babaoğlu, Türkiye’de satılan her dört mürekkep püskürtmeli yazıcıdan birinin Deskjet 2060 olduğuna dikkat çekti. “Yıllık hedefimizi 2 katına çıkardık” diyen Babaoğlu bu hızlı çıkışın 2012 yılında da devam edeceğini ifade etti. .

‘Sahte ile mücadeleye devam’

HP Baskı ve Görüntüleme Grubu olarak yaklaşık 10 yıldan bu yana aktif olarak sahtecilikle mücadele ettiklerini kaydeden Babaoğlu, bu konuda şunları söyledi: “Özellikle Çin’den ithal edilen dolum kartuşlar fiyatlarındaki ucuzluk nedeniyle tercih ediliyor ancak sağlık için büyük risk oluşturuyor. Bu dolum kartuşlarını orijinal ürün zannederek satın alan tüketicilerimiz de mağdur oluyor. Bu durumu  engellemek ve sahtecilikle mücadele etmek için çalışmalarımız devam ediyor. HP Baskı ve Görüntülüme Grubu olarak uygun fiyatlı kartuş kullanılan Deskjet 2060 ile kullanıcılarımıza büyük bir olanak sunuyoruz. Ayrıca ‘HP Mobil Kimlik Doğrulama Uygulaması’nı hayata geçirdik. Bu da sahtecilikle mücadelede önemli bir adımdır.Müşterilerimiz bu sayede satın alacakları kartuşları yeni barkod sistemi ile sahteciliğe karşı test etme olanağına sahip olacak.”

Çevre Yaklaşımı: Gezegen Ortaklığı

HP Baskı ve Görüntüleme Grubu’nun, 1950’den bu yana çevre konusunda önemli çalışmalara imza attığını hatırlatan Arzu İlhan Babaoğlu, şirket olarak geri dönüşüm çalışmalarına 1960’lı yıllarda başlandığını kaydetti. HP’nin, 1991 yılında başlattığı HP Gezegen Ortaklığı İade ve Geri Dönüşüm Programı’nda ise çok önemli yollar katedildiğini ifade eden Babaoğlu, “HP Baskı ve Görüntüleme Grubu, 2008 yılında, Türkiye’nin de dâhil olduğu ‘Gezegen Ortaklığı’ programı sayesinde, HP marka kartuş ve donanım ürünleri için ücretsiz geri dönüşüm hizmeti sunmaya başladı. Geri dönüşümü artırmak amacıyla, aralarında Brezilya, Meksika ve ABD’nin de bulunduğu dünyanın 53 ülkesinde uygulanan ‘Gezegen Ortaklığı Programı’ çevrevesinde daha az plastik tüketimine Türkiye de öncülük ediyor.  Türkiye’de 200’ün üzerinde şirketin katıldığı bu program ile HP kartuşları geri dönüştürülebiliyor. Bu program kapsamında 1991 yılından bu yana, küresel olarak 453.592 ton ile 500 milyondan fazla kartuşu geri dönüştürdük. 2011 yılında ise HP ürünlerinin enerji tüketimi ve buna bağlı sera gazı emisyonları, 2005 yılına göre yüzde 40 oranında azaltıldı” diye konuştu.

HP YENİ ÜRÜNLER

HP’den Yüksek Yaratıcılık…

HP yeni teknoloji ürünleriyle tüketicilerine daha fazla yaratıcılık olanağı sunuyor. Fotoğraflar üzerinde daha fazla oynama olanağı sunan HP, yeni ürünleriyle tüketicilerini daha fazla yaratıcı olmaları konusunda da teşvik ediyor. Bu konuda dünyada da büyüyen bir pazar bulunuyor. Bu Pazar 2010 yılında dünya genelinde 33 milyar dolarlık bir satış hacmi gerçekleştirdi. Bunun 2014 yılına kadar her yıl yüzde 4 büyümesi öngörülüyor.

3 Boyutlu Tarama Özelliği

HP Baskı ve Görüntüleme Grubu, KOBİ'ler için de özel tasarlanmış ürün ve hizmetler sunuyor. KOBİ’lerin hayatını kolaylaştıran yeni ürünü HP TopShot Laser Jet Pro M275 ile 3D cisimlerin resimlerini taramak artık çok kolay… Devrim yaratan HP TopShot Scanning teknolojisi ile bir belgenin veya 3D nesnenin altı ayrı fotoğrafı çekiliyor. Altı kare fotoğraf, HP teknolojisi sayesinde olağanüstü kalitede tek bir kesintisiz 3D fotoğraf haline getiriliyor. Bu haliyle basılı malzemelerde veya web üzerinde kullanılacak yüksek kaliteli görseller hızlı bir şekilde hazırlanabiliyor. .

% 50 Daha Düşük Maliyet…

HP’nin 2012 yılına damgasını vuracak yenilikçi ürünleri, maliyetleri de önemli ölçüde düşürüyor. HP ürünleriyle düşük maliyetle yüksek kalite elde ediliyor. Yeni HP Officejet Pro 8600 e-All-in-One Serisi ve HP Officejet Pro 8100 Printer, laser yazıcılarla kıyaslandığında yüzde 50'ye kadar düşük maliyetli profesyonel kalitede renkli doküman olanağı sunuyor.

HP ePrint ile birlikte mobil cihazlar kullanıldığında hemen her yerden yazdırma olanağı da sağlıyor.(1) Gelişmiş yeni mürekkeplerle, iki taraflı kenarsız baskı ve bulut çözümlerini bir arada sunan HP ürünleri sayesinde işletmeler, teknik sorunları kolayca görerek oluşan hataları yok edebiliyor.

Kartvizit Tarama ve Makbuz Tarama gibi yeni HP İş Uygulamaları, KOBİ'lere ve mikro işletmelere uygulamalarda kolaylık sağlıyor.

Şirketlere özel çözümler

HP kurumsal düzeydeki teknolojilerini de KOBİ'lerin erişimine açıyor. Yönetilen baskı hizmetleri (MPS) konusunda lider olan Printelligent şirketini satın alan HP Baskı ve Görüntüleme Grubu, 2012’de tüketicilerinin hizmetine HP Partner Managed Print Services’ini sunacak. Bu hizmet sayesinde kurumların iş akışı kolaylaşıyor. Ayrıca çevre yönetiminde de iyileşme sağlanıyor. Böylece BT verimliliği de artıyor. Ek olarak HP uzman satış kanalı portföyüne çeşitli HP Belge Çözümlerini de ekledi. Bunların başında; HP Access Control Express geliyor.

HP Baskı ve Görüntüleme Grubu’nun, yeni HP LaserJet ve HP Scanjet yazıcılarıyla da  her boyuttaki işletmenin iş akışını kolaylaştıracak çözümler sunuyor.

Her ihtiyaca uygun ürün seçeneği

HP Baskı ve Görüntüleme Grubu, HP LaserJet Enterprise 600 M601, M602 ve M603 yazıcı serileri ile işletmelerin yüksek hacimli belge yazdırma işlemlerinde verim artışı sağlıyor. Verim artışı odaklı tasarlanan; güvenli, ağ üzerinden yönetilen, kullanımı kolay, web-uyumlu mono yazıcı serisi, 2012 yılının yıldız ürünlerinden olmaya aday…

HP LaserJet Enterprise 500 color M551 serisi, profesyonel kalitede renk ve gelişmiş baskı yönetimi ürünlerine ihtiyaç duyan kurumsal işletmeler ve KOBİ’ler için uygun bir seri. Bu serideki yazıcılar aynı zamanda HP ePrint özelliğini de taşıyor.

HP Scanjet Enterprise 8500fn1, Belge Yakalama İş istasyonu ile yüksek hacimli tarama yapma ihtiyacında olan çalışma grupları için tasarlandı. Kullanımı kolay HP Scanjet Enterprise 8500fn1’in büyük ve renkli bir dokunmatik ekranı da bulunuyor.

Kurumsal hizmetler ve çözümler

HP, karmaşık ofis işlemlerini basitleştirmek ve kurumsal müşterilerin çalışma yöntemlerini iyileştirmek için yeni ve geliştirilmiş çözüm ve hizmetler sunmaya devam ediyor. HP Belge İşleme Hizmetleri müşterilere işlerini büyütme, süreci yönetme, masrafları azaltma ve üretkenliği artırma konularında da yardımcı oluyor. Belge çözümleri paketi müşterilere belge yönetimi işlemlerini tümüyle veya kısmen dış kaynağa yönlendirme seçeneğini sunarken, kullanıcıya da her yerden, her zaman ve her kanaldan bilgiye erişme olanağı sağlıyor.

HP Access Control Express, HP Access Control Mobil Sürümü ile bir arada sunulan ve üretkenliğini artırırken baskı maliyetlerini azaltan yeni yazılım aynı zamanda veri güvenliğini de koruyor.

Kurumlara iş akışı çözümü

Yeni HP Akıllı Pazarlama Paketi, kurumsal pazarlama yöneticilerinin karşılaştıkları sorunları gidermeyi amaçlayan bir iş akışı çözümü de sunuyor. Pazarlama, içerik gibi iş akışlarını bilgilendirme aşamasından uygulama aşamasına kadar optimize eden ve otomatikleştiren bir yazılım ve hizmetler paketi ile hem zaman, hem de maliyet tasarrufu sağlanıyor. HP bu ürünü geliştirmek için reklam ve pazarlama iletişimi konusunda bir dünya lideri olan Omnicom Group Inc. ile ortaklık yaptı.

HP’den mobil çözümler

HP, kullanıcıların evde, işte veya yolculukta ellerindeki işlere daha iyi odaklanabilmeleri için mobil baskı deneyimini daha da hızlı ve kolay bir hale getiriyor. HP’nin yeni ve gelişmiş mobil çözümleri, kullanıcısı nerede olursa olsun, yazdırma olanağını onlara sunuyor. Yeni Photosmart ve ENVY110 e-All-in-One yazıcıları kullanıcılara, yalnızca yazdırılacak dosyaları içeren bir e-postayı, yazıcılarına göndererek fotoğraflarını ve belgelerini yazdırmaları için esnek yöntemler sunuyor. Şık ve kompakt tasarımıyla bu yazıcılar tüm ev ortamlarına uyum sağlıyor.

— Özellikle KOBİ'lerin kullanımına sunulan ve sektörde bir ilk olan HP ePrint Kablosuz Doğrudan Bağlantı özelliği,  kullanıcılara ağ veya ethernet bağlantısına gerek kalmadan, desteklenen HP yazıcıları ile doğrudan baskı alabilme olanağı sunuyor. Kullanıcılar herhangi bir Wi-Fi uyumlu mobil cihazdan bire bir bağlantı ile yazıcıya gayet basit bir şekilde bağlanabiliyor.

— Yeni HP ePrint Ev ve Ofis uygulamaları HP ePrint deneyimini bir mobil uygulama kullanarak ek maliyet getirmeden, müşterilerin belge ve fotoğrafları kolayca bastırabilmesi için Apple iOS, Android veya Symbian akıllı telefon ve tabletleriyle birleştiriyor.

— HP ePrint Mobile Driver, dizüstü bilgisayarlardan HP uyumlu yazıcılara baskı göndermeyi kolaylaştırıyor. Kullanıcı herhangi bir kayıtlı ve ePrint uyumlu yazıcı için “Dosyala ve Yazdır” seçeneğini kolayca kullanabiliyor.

— Yeni Apple iOS cihazları için HP Printer Control mobil uygulaması mobil baskı deneyimi aracılığıyla yazıcıya kablosuz olarak erişim ve kontrol olanağı sağlar. Kullanıcılar fotoğraf ve belgeleri Facebook ve Google Docs'a göndermek ve e-posta ile iletmek üzere mobil cihazlarından tarayabilir. Aynı zamanda yazıcının ve tüketim malzemelerinin durumunu da kontrol edebilirler.

— Mobil yazdırmada bir ilk olarak, BlackBerry ® akıllı telefonları için bulut özellikli HP ePrint uygulaması, BlackBerry kullanıcılarına bir uygulama üzerinden üç ayrı bulut çözümü sunuyor.

— HP ePrint Kurumsal mobil yazdırma sunum 1.6 ile mobil cihaz kullanıcıları 50'nin üzerindeki HP LaserJet cihazında bulunan yazdırma işi bekletme ve PIN ile yazdırma özellikleri de ön plana çıkıyor. Bu özellik sayesinde tüketici kendisine özgü yazdırma kodu ile istediği belgenin çıkışını alabiliyor.



VeTeknoloji

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Üç yıl pil ömrü sunan yeni kablosuz mouse!

Süper Zenginlere Mini Denizaltı : EGO

Internet üzerinden sabit hatları aramanın en uygun yolu