Güvenli internete ilk gün 1000 talep!


3 aylık test döneminin ardından uygulamaya konan ‘Güvenli internet’ hizmetine talep ilk gün yaklaşık 1000 aboneyi buldu.



Güvenli internet,internet filtresi,sansür,aile

Yeni uygulamaya ağırlıkta olarak çocuklarını internetin zararlı etkilerinden korumak isteyenlerin ilgi gösterdiği belirtildi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) başlattığı güvenli internet hizmetine ilk gün gelen talep binleri buldu. 3 aylık test döneminin ardından 22 Kasım’da uygulamaya konan ‘güvenli internet’ çocukların ve gençlerin internet üzerindeki bilgi kirliliğinden ve zararlı içeriklerden korunmaları amacıyla geliştirildi. Türkiye’de 11.5 milyon internet kullanıcısının, ücretsiz olan güvenli internetinden yararlanmak için internet servis sağlayıcılarına başvuruda bulunması gerekiyor. Talepte bulunmayanlar internetlerini varolan haliyle kullanmaya devam edecek.

Çocuğu olanlardan ilgi

İnternet servis sağlayıcıları bu hizmetten gerçekten yararlanmak isteyenlerin başvurduğunu açıklarken, çocuklarını internetin zararlı etkilerinden korumak isteyenlerin ilgi gösterdiğini ama kullanıcı rakamlarının uzun vadede milyonlara ulaşmasının beklenmediğini kaydetti. Güvenli internet konusunda yapılan düzenleme 28 Temmuz 2010 tarihinde yayımlanan tüketici hakları yönetmeliğinde yer alan bir maddeye dayanıyor.

Aile ve çocuk profili var

Güvenli internette aile ve çocuk profili olmak üzere iki profil bulunuyor. Bu profillerin özellikleri şöyle:

Çocuk Profili: Pedagoji, sosyoloji ve psikoloji alanlarında uzman akademisyenlerin bulunduğu bir komisyon tarafından belirlenen kriterlere uygun kategorilerdeki sitelere erişilebiliyor. Çocuk profili ile eğitim, ödev, bankacılık uygulamaları, alışveriş, müzik-oyun-eğlence, haber, e-posta, resmi ve kamu siteleri, tatil, özel şirketler, eğitim kurumları, e-devlet gibi pek çok farklı türden siteye erişilmesini sağlıyor.

Aile Profili: Kumar, uyuşturucu, fuhuş, müstehcenlik, şiddet, terör, dolandırıcılık, zararlı yazılım gibi kategorilerdeki siteleri engelleyen bir profil.

Çocuk profiline ek olarak kişisel sitelere, forum ve paylaşım sitelerine erişim sunuyor. Ayrıca sosyal medya, oyun ve sohbet kategorilerini ise ayrı ayrı seçme imkanı sunuyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Üç yıl pil ömrü sunan yeni kablosuz mouse!

Internet üzerinden sabit hatları aramanın en uygun yolu

Süper Zenginlere Mini Denizaltı : EGO