Galaxy Tab'ın satış yasağı kaldırıldı!


Güney Koreli Samsung, Avustralya'da Apple'ın açtığı davada, Galaxy adlı tablet bilgisayarın satışını geçici olarak yasaklanması kararını iptal ettirmeyi başardı.

Samsung,Galaxy Tab,Apple,Avustralya,tablet bilgisayar

Avustralya'da Apple'ın açtığı davaya bakan bir mahkeme, Ekim ayında Samsung'un Galaxy 10.1 tablet bilgisayarını Apple'ın dokunmatik ekran teknolojisini kopyaladığı gerekçesiyle satışını geçici olarak yasaklamış, bunun üzerine Samsung tableti yeniden tasarlamıştı.

Temyiz mahkemesinin kararıyla yasağın kaldırılması, Noel alışveriş sezonu sırasında Samsung için büyük bir zafer olarak niteleniyor.

Samsung 2 Aralık yerel saatle 16.00'dan önce satışa başlayamayacak.

Daha önceki karara göre, Samsung'un Galaxy Tab 10.1 adlı tablet bilgisayarı mevcut özellikleriyle Avustralya sınırları içinde satılamayacaktı.

Almanya ve Hollanda gibi ülkelerde de mahkemeler, Apple'ın fikri mülkiyet haklarının Samsung tarafından ihlal edildiği yönündeki iddiaların lehine kararlar almıştı.

Apple, Güney Koreli Samsung'u iPad ve iPhone ürünlerini kopyalamakla suçluyor. Samsung ise, Apple'a açtığı karşı davalarda ABD'li şirketin kablosuz iletişim teknolojisinde patent ihlali yaptığını iddia ediyor.

Son yıllarda büyük bir ilerleme kaydeden ve global televizyon pazarında bir numaraya, akıllı telefon pazarında ise iki numaraya yükselen Samsung'un, ABD'li Apple ile 10 ülkede davaları devam ediyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Üç yıl pil ömrü sunan yeni kablosuz mouse!

Internet üzerinden sabit hatları aramanın en uygun yolu

Süper Zenginlere Mini Denizaltı : EGO