Win 8'de de aynı sorun mu?


Windows 8'de canları sıkan bir sorun!

Windows 8,Microsoft,işletim sistemi,yazılım,Aktivasyon

Windows 8'deki bu "sağlamlaştırılmış" özellik, bir kesimi kara kara düşündürüyor!

Windows 8 hakkında yavaş yavaş elimize bilgiler ulaşırken sorunlar da ulaşmaya başladı. Aktivasyon işlemi en çok atlatılmaya çalışılan yazılım diyebileceğimiz Windows, 8. sürümünde üreticiler için zorlu bir yol seçmiş.

OEM Activation 3.0 metodunu kullanacak olan Microsoft, üreticileri şimdiden düşündürmeye başladı. Hepsinin ortak görüşü, sistemin yüklenmesi çok daha uzun sürecek ve bu da zaman kaybı ile maddi kayıp yaratacak.

Yeni bir bilgisayar alanlar, Certificate of Authenticity adında Gerçekçilik (Orijinallik) Sertifikası diye Türkçeleştirebileceğimiz bir belge üzerindeki bilgilerle Windows'ları aktive ediyorlardı. Şimdi ise durum değişiyor. Windows'un yeni sürümü ile bu bilgiler işletim sistemine gömülü bir halde gelecek ve bu sefer, normal bir Windows 7'li bilgisayardan çok daha fazla özen ve zaman gerektirecek. Bunu öğrenmesi gereken personeli de eğitmek zaman alacak, kullanıcılara da başlangıçta farklı geleceğinden geçiş aşaması biraz sıkıntılı olacak.

Yukarıdaki nedenler dolayısıyla bazı beklentilerden bahsetmek gerekirse de, üreticilerin bilgisayarları geç çıkarması, ilk alındığında aktivasyon sorunları yaşanması, teknik destekte zaaf ve daha maliyetli bilgisayarlar sıralanabilir.

chiponline

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Üç yıl pil ömrü sunan yeni kablosuz mouse!

Süper Zenginlere Mini Denizaltı : EGO

Internet üzerinden sabit hatları aramanın en uygun yolu