Türkiye'nin ilk ve tek biyonano merkezi!


2010 yılının Aralık ayından bu yana Fatih Üniversitesi tarafından yürütülen çalışmalar tamamlandı.

Fatih Üniversitesi,biyonano teknoloji,bilişim,bilim

Türkiye artık kendi biyonano teknoloji merkezine sahip 24 Ekim Pazartesi günü resmi açılışı gerçekleştirlecek merkez, bilişimde Türkiye’nin elini güçlendirecek.

Fatih Üniversitesi, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek biyonano teknoloji merkezi kurdu. 24 Ekim Pazartesi günü Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün açılışını yapacağı merkez, Aralık 2010'dan itibaren çalışmalarını yürütüyordu.

Fatih Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre; Türkiye'nin ilk ve tek biyonano teknoloji merkezi Fatih Üniversitesi BİNATAM, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün de katılacağı törenle hizmete açılacak. Aralık 2010'dan itibaren çalışmalarını yürüten merkez, Türkiye için ilk olma özelliğini taşıyor. Merkezin Başkanı Doç. Dr. Bayram Ünal, Türkiye'de nano teknoloji bilimini geliştirmeye çalışacaklarını belirterek, "Fatih Üniversitesi'ni geleceğin teknoloji üssü haline getirmeyi, Türkiye'yi nanoteknoloji alanında dünyayla yarışır hale getirmeyi hedefliyoruz." dedi. Merkezde şimdiye kadar yürütülen araştırmalar sonucu birçok suç vakası aydınlatıldı.

2. ULUSAL BİYOTEKNOLOJİ ÖĞRENCİ KONGRESİ

Öte yandan, Fatih Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen 2. Ulusal Biyoteknoloji Öğrenci Kongresi de 24-26 Ekim tarihleri arasında üniversitenin Büyükçekmece kampüsünde başlayacak. Bakan Nihat Ergün'ün de katılacağı kongreye, ABD Başkanı Barack Obama tarafından Genç Bilim İnsanları ve Mühendisler Başkanlık Kariyer Ödülüyle onurlandırılan ve ABD'nin California Üniversitesi'nde (UCLA) nanoteknoloji üzerinde çalışmalar yapan genç bilim adamı Aydoğan Özcan online olarak katılacak. Özcan, canlı bağlantı ile katılımcılara yaptığı çalışmalardan, dünyada ve Türkiye'de bilim ve üretilmesi gibi konularla ilgili bilgiler verecek.

Kongreye; Adalet Bakanlığı İstanbul Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi Başkanı Uzm. Dr. Ömer Müslümanoğlu, Harvard Tıp Okulu Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Veysel Yiğit ve Dr. Fikri Avcı, Fatih Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Kaşıkçı ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nesrin Hasırcı gibi önemli isimler katılacak.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Üç yıl pil ömrü sunan yeni kablosuz mouse!

Süper Zenginlere Mini Denizaltı : EGO

Internet üzerinden sabit hatları aramanın en uygun yolu