‘Sesli komut’la kumanda kalkacak!


Apple’ın hayata veda eden efsanevi CEO’su Steve Jobs’un, Apple TV’de de sesli komutlara yanıt veren ‘Siri’ sistemini kullanacağı ortaya çıktı.

Apple TV,iPhone 4S,Steve Jobs,Siri,Televizyon

Markanın en önemli yeni ürünlerinden biri olması beklenen Apple TV ile ilgili olarak Jobs’un söylediği sözlerin anlamı yavaş yavaş gün ışığına çıkıyor.Jobs’un, Walter Isaacson tarafından kaleme alınan biyografisindeki, “Apple TV’nin nasıl olması gerektini sonunda buldum. Televizyonunla konuşacaksın” ifadesinin iPhone4S’de kullanılan Siri sisteminin televizyonda da yer alacağı anlamına geldiği belirtildi.

19 milyar dolar kazandıracak

Barclays tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Apple’ın piyasaya çıkaracağı yeni bir televizyonun şirkete yıllık 19 milyar dolarlık ek gelir sağlayacağı ifade edildi. Apple’ın, iTunes üzerinden satın alınan film ve müziklerin de dahil edilmesi halinde söz konusu rakamı ikiye katlanabileceği öne sürüldü. Analistler Apple’ın dünyadaki televizyon müşterilerinin sadece yüzde 5’ine ulaşması halinde kolaylıkla bu hedefine erişilebileceği belirtildi. Apple’ın halen proje üzerinde çalışmalarını sürdürdüğü belirtilirken, ABD’li üreticinin 2013 yılından önce bu ürünü piyasaya çıkarması beklenmiyor.

İsmini söylemek yeterli olacak

Apple TV’nin iPhone, iPod ve iPad’lerle uyumlu halde çalışacağını ancak kumanda sisteminin bu ürünlerin yanı sıra kablosuz fare ve klavyeden de farklı bir şey olması için uğraşan Jobs’un, Siri ile çözüme ulaştı. Apple TV’nin, ilk olarak iPhone 4S’te tanıtılan Siri’deki bütün sesli komutları yerine getireceği belirtilirken, Jobs’un televizyonun daha sıradışı olması için, sesli komutlarla izlenmek istenilen filmin ya da dinlenecek şarkıcı isminin söylenmesinin yeterli olacak şekilde hazırladığı açıklandı. Örneğin televizyona ‘Uykuya dalan kediler’ sesli komutunun verilmesiyle birlikte, Apple TV’nin internet üzerinden Youtube’a bağlanarak istenen görüntüyü ekrana getireceği ifade edildi. Jobs’un daha önce hiç bir televizyonda olmayan bir kullanıcı arayüzü bulmak için çok uğraştığını söyleyen Apple mühendisleri, Siri ile bu sorunun çözüldüğünü savunuyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Üç yıl pil ömrü sunan yeni kablosuz mouse!

Süper Zenginlere Mini Denizaltı : EGO

Internet üzerinden sabit hatları aramanın en uygun yolu