Nokia'nın ilk Windows Phone 7'li telefonları Lumia 800, Lumia 710

Nokia'nın uzun süredir merakla beklenen yeni Windows Phone 7.5 Mango yüklü telefonları bugün Nokia World 2011 etkinliğinde basına tanıttı. Nokia'nın akıllı telefon pazarına hareketlilik getirecek yeni modelleri Lumia 800 ve Lumia 710 adını taşıyor.






Lumia 800

Lumia 800 modeli daha önceki dedikoduları doğrular nitelikte N9 modeline oldukça benziyor. Nokia, MeeGo işletim sistemi için sadece N9 modelini piyasaya sürse de sonraki Windows Phone modelleri N9'dan esinlenmeye devam edecek.

Nokia CEO'su Stephen Elop'un “İlk gerçek Windows Phone cihazı” şeklinde lanse ettiği Lumia 800, 3.7 inç boyutunda 800 x 480 piksel çözünürlüğünde ClearBlack AMOLED kapasitif ekrana sahip. 1.4GHz hızındaki işlemciden güç alan model 512MB RAM bellek ve 16GB dahili depolama kapasitesi ile geliyor. Kasası polikarbonat plastikten imal edilmiş ve 12.1mm inceliğe sahip. Telefonun kenarları daha da inceltilmiş.

Microsoft model için 25GB boyutunda SkyDrive bulut depolama kapasitesi hediye ediyor. CarlZeiss optik lensler f/2.2 diyafram açıklığı değeriyle loş ışık ve karanlıkta yüksek kalitede fotoğraflar çekiyor. Video kaydı ise 720p çözünürlüğü destekliyor.

Etkinlikte Finlandiya'daki fabrikaya canlı bağlantı gerçekleştirilerek ilk Lumia 800 modelinin kutulanması işlemi gösterildi. Lumia 800, 420€ fiyat etiketiyle Kasım ayında Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda, İspanya ve İngiltere'de piyasaya sürülecek. Nokia özellikle Avrupa pazarından büyük satışlar bekliyor.

Yıl sonuna doğru model Hong Kong, Hindistan, Rusya, Singapur ve Tayvan pazarına yetiştirilecek. Diğer ülkeler 2012 başını, Çin ise 2012 ortasını beklemek zorunda.

Lumia 710

Lumia 710 modeli biraz daha bütçe dostu olarak dikkat çekiyor. Lumia 800'de olduğu gibi 1.4GHz hızında çalışan işlemci, 3.7 inç ClearBlack dokunmatik ekran, 500MB RAM, değiştirilebilir arka kapak, fiziksel navigasyon tuşları, 5MP kamera şeklinde özellikler sunuyor. Model diğerine göre biraz daha kalınlık arz ediyor.

Siyah ve beyaz renklerde sunulacak 270€ fiyat etiketine sahip olacak. Kasım ayında Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda, İspanya ve İngiltere'de satışa çıkacak model Hong Kong, Hindistan, Rusya, Singapur ve Tayvan pazarına ise yine yıl sonunda ulaşacak. Diğer ülkeler 2012 başını bekleyecek.

Modeller için ön siparişler alınmaya başlandı.


Nokia, Windows Phone 7 cihazı üreticisi rakiplerinden farklı olarak navigasyon yazılımına, müzik ve uygulama desteğine önem vererek ön plana çıkmaya çalışacak. Navigasyon yazılımı ile gerekli yerlerin haritaları indirilerek 2D ve 3D çevrimdışı gezinti mümkün olacak. 31 farklı operatör ile anlaşan Nokia ilerleyen aylarda yüzler ülkede anlık toplu taşıma bilgisini kullanıcılara sunmaya başlayacak.

WhatsApp, Angry Brids, Flickr ve ESPN gibi uygulamalar yeni modellerde ön yüklü olarak geliyor.

Lumia 800 ve 710'un müzik uygulaması Mix Radio ön yüklü parçalarla birlikte gelecek ve müziğe erişimi oldukça kolaylaştıracak.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Üç yıl pil ömrü sunan yeni kablosuz mouse!

Süper Zenginlere Mini Denizaltı : EGO

Internet üzerinden sabit hatları aramanın en uygun yolu