Avea'dan deprem bölgesine yardım!

Avea, deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlara sunacağı kolaylıkları duyurdu! İşte detaylar...

Avea,Van,Deprem,iletişim,operatör

Van'da meydana gelen deprem afetinin ardından teknoloji ve iletişim şirketlerinin bölgeye olan yardımları sürüyor. Bu kez ise Avea, deprem bölgesindeki vatandaşlara sağlayacağı kolaylıkları açıkladı. İşte Avea'dan gelen açıklama:

"Herşeyden önce kaybettiğimiz vatandaşlarımız için Allah’tan rahmet, yakınlarına ise baş sağlığı diliyoruz. Avea olarak; yaşanan depremi can kayıplarımız artmadan, ülke olarak en az hasarla atlatmak ise en büyük dileğimiz.

Hepimizi üzen bu süreçte, bölgenin artan iletişim ihtiyacını karşılamayı öncelikli görevimiz olarak görmekteyiz. Bu doğrultuda; yaşanan depremin hemen sonrasında, vakit kaybedilmeden bölgenin ihtiyaçlarını giderecek önlemleri almak üzere harekete geçilmiştir. Bunun için öncelikle süreci yönetecek ve bölgenin ihtiyaçlarına yönelik çalışmaları gerçekleştirecek bir kriz masası oluşturulmuştur.

Başlatılan bir dizi eş zamanlı çalışma doğrultusunda, ilk etapta; depremden etkilenen bölgedeki abonelerimizin iletişim kurmada mağduriyet yaşamamaları adına, faturalı ve faturasız tüm telefon hatlarına 100 dakika ve 100 SMS yüklemesi gerçekleştirilmiştir.

Kısa bir süre içinde, fatura ödenmemesinden kaynaklı daha önce kullanıma kapatılmış olan hatların tamamının kullanıma açılma süreci tamamlanmıştır. Önümüzdeki dönemde, bölgede hizmet alan Avealılar’ın fatura ödemelerine ilişkin herhangi bir kapanma yaşanmaması amacı ile de gerekli işlemler gerçekleştirilmiştir. Bölgedeki tüm Avealılar’a, acil durumlar için 112  ve 155'i aramaları yönünde mesajlar iletilmiş olup, Avealılar’ın bu acil hatları ücretsiz arayabilmesini sağlayacak çalışmalar başlatılmıştır.

Depremzedelere yardım için, Kızılay’ın 2868 ve Akut’un 2930 üzerinden başlattığı SMS bağış kampanyasına yönelik olarak, müşterilerimizden herhangi bir mesaj gönderim ücreti alınmaması sağlanmıştır.

Bölgedeki Avealılar’ın iletişimlerini kesintisiz kılmak için farklı şebeke bölümlerine yönelik “Acil Müdahale Ekipleri” oluşturulmuştur. 7x24 çalışacak olan bu ekipler, oluşturulan Avea kriz masası ve grup şirketlerini, gelişmeler konusunda sürekli bilgilendirecektir.

Bölgede yaşanan hatlardaki yoğunluğu karşılayabilmek adına en hızlı şekilde Diyarbakır, Erzurum, Ankara ve İstanbul bölgelerimizden mobil istasyon ve ek ekip yönlendirmesi gerçekleştirilmiştir.

Bölgenin artan mobil iletişim ihtiyacını en üst seviyede karşılamak için; uydu üzerinden ikinci mobil santrali, Van-Muradiye arasındaki Halkalı Köyü'ne kurulmuştur. Dün akşam itibariyle bölgede 5 mobil istasyonumuz aktif olarak çalışmakta olup, bugün de takviye mobil araçlarımızın bölgeye sevki gerçekleştirilmiştir.

Kentte, depreme bağlı olarak elektrik kesintisi yaşansa da; elde var olan uzun ömürlü güç kaynağı kapsamında, Avea mobil şebekelerinin çalışmasında herhangi bir aksama olmaması sağlanmıştır."

veteknoloji

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Üç yıl pil ömrü sunan yeni kablosuz mouse!

Süper Zenginlere Mini Denizaltı : EGO

Internet üzerinden sabit hatları aramanın en uygun yolu