Ağ uzmanı adayları İzmir’de buluştu!

“Sosyal Bilişim Ağı” projesi kapsamında Türk gönüllü eğitmenler, uluslararası öğrencilerin de olduğu bir platformda eğitim verdi.
Cisco,Bilgi teknolojileri,ağ kullanımı,Network
Bilişimde Genç Hareket Projesi’nin, Cisco Networking Academy ve Ulusal Ajans desteğiyle 23 Eylül - 2 Ekim tarihleri arasında İzmir’de düzenlediği "Sosyal Bilişim Ağı” projesi ile Türkiye’den gönüllü eğitmenler, Polonya, Slovakya, Bulgaristan ve Litvanya’dan gelen ve Türkiye’yi temsilen Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Topluluğu’ndan katılan toplam 36 genç ağ uzmanı adayına eğitim verdi.

Bilgi teknolojileri ve ağ kullanımının yaygınlaşması ve gelişen ekonomilerin ayrılmaz bir parçası haline gelmesiyle birlikte bu alandaki yetkinliklere sahip olmanın önemi daha da arttı. Ağ yetkinliklerini artırarak gençlere yeni kariyer fırsatları yaratılmasının hedeflendiği etkinlikte, katılımcıların kişisel ve profesyonel becerilerinin gelişmesine yönelik olarak eğitimler de verildi. Bu eğitimlerde Avrupalılık bilinci, gençlerin gönüllülük projelerine yaklaşımları, dünyayı olduğu kadar Avrupa’yı da etkisi altına alan genç işsizliği gibi konular işlendi.

Hem yerel hem de uluslararası olarak gönüllülüğü teşvik eden faaliyetlere zemin hazırlamak, gençliğin katılımını artırmak ve işsizlik ile savaşmak için ağ teknolojileri yoluyla gençlerin mesleki ve kişisel gelişimlerini desteklemek hedefiyle yürütülen “Sosyal Bilişim Ağı” kapsamında, katılımcıların Türkiye’de aldıkları eğitimleri gönüllülük esasına dayalı olarak kendi ülkelerindeki dezavantajlı gençlere ulaştırmaları ve böylelikle kariyer olanakları yaratılması planlanıyor. İzmir gönüllü eğitmenlerinin verdiği CCNA Ağ Teknolojileri eğitimlerini alan ve başarılı olan uluslararası öğrenciler, dünyanın her yerinde geçerliliği bulunan Cisco Networking Academy CCNA eğitmenlik belgesi sayesinde kendi ülkelerine döndüklerinde eğitimlerine kaldıkları yerden devam edebilecek ve benzer eğitimleri ülkelerinde bu alanda kendini geliştirmek isteyen ve ihtiyaç halinde bulunan diğer gençlere ücretsiz olarak sağlayabilecek.

Bilişimde Gençlik Hareketi (uluslararası bilinilirliğiyle SPARK); Cisco, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve Habitat için Gençlik Derneği ile ortaklaşa yürütülen bir sosyal sorumluluk projesi. 2008 yılında başlayan ve eğitim programı İstanbul Teknik Üniversitesi ile Ulusal Gençlik Parlamentosu tarafından da desteklenen proje sayesinde bugüne kadar 2.200’ü aşkın genç insan Cisco Networking Akademi eğitimlerinden mezun oldu. Gönüllülük esasına dayanan Bilişimde Gençlik Hareketi ile Cisco Networking Academy eğitmeni olan gençler, aldıkları eğitimi kendi bölgelerindeki dezavantajlı gençlere ulaştırıyor. Türkiye’de Demirkan Demir ve Burak Dündar tarafından koordine edilen projeye 18 – 25 yaş arasındaki gençler, ülke başına 6 katılımcı ve 1 lider olmak üzere toplam 7’şer kişilik gruplar halinde katılıyor. Bilişimde Genç Hareket oluşumunun, son 5 yılda Türkiye’de yaptığı gibi, sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı ülkelerdeki gençlere bu eğitimleri sağlamak için etkinliklerini sürdürmesi bekleniyor.

Cisco’nun bilişim ve bilgisayar ağları alanında eğitimli uzmanların sayısının artırılması amacıyla başlattığı ve bugüne kadar yaklaşık 4 milyon öğrenciye eğitim verilen Networking Academy programı, yılda bir milyon öğrenci hacmine ulaştı. Aynı anda bir milyon öğrencinin eğitim aldığı “dünyanın en büyük sınıfı”nın gerisinde, 165 ülkede 10 bin akademiden oluşan bir eğitim ağı bulunuyor. Katılımcılara bilişimin temelleri, bilgisayar ağlarının tasarımı, kurulması ve bakımı ile ileri düzeyde uzmanlık konularının öğretildiği Networking Academy programının Türkiye ayağında ise bugüne kadar 28 binin üzerinde öğrenciye eğitim verildi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Üç yıl pil ömrü sunan yeni kablosuz mouse!

Süper Zenginlere Mini Denizaltı : EGO

Internet üzerinden sabit hatları aramanın en uygun yolu