Vodafone internetle büyüyecek!


Mobil internet sektöründeki girişimcilere yönelik Vodafone Mobile Clicks 2011’in kazananları belli oldu.



Vodafone Grubu tarafından düzenlenen ve dünya çapında mobil internet sektöründeki girişimcilere yönelik gerçekleştirilen en geniş çaplı yarışma olma özelliğini taşıyan Vodafone Mobile Clicks 2011'in kazananları belli oldu.

Dünyanın mobil iletişim liderlerinden Vodafone, mobil internet sektöründeki en iyi ve yenilikçi girişimciyi bulmak ve gelişmesine destek olmak amacıyla global olarak düzenlediği Mobile Clicks 2011'de, mobil internet inovasyonu alanında ön plana çıkan üç girişimi ödüllendirdi. Global uygulama ve geliştirme topluluğunda yeni nesil liderleri belirlemeye ve desteklemeye yardımcı olmak üzere Vodafone tarafından düzenlenen Mobile Clicks 2011'in kazananları, 225.000 Euro değerindeki toplam para ödülünü paylaştı.

Yarışmanın birincisi FrogTek (İspanya), mağazacıların işlerini gelişen dünyaya uygun hale getirmelerine imkan veren bir uygulama. Basit ve sezgisel bir satış noktası envanter yönetimi fırsatı sağlayan FrogTek, perakendecilerin sofistike stok kontrol ve analiz sistemlerine ulaşmalarını sağlamak ve bunun karşılığında karlılıklarını en üst seviyeye çıkarmalarına ve şirketlerinin büyümesine yardımcı olmak üzere Android akıllı telefon ve barkod okuyucu kullanıyor. FrogTek, Mobile Clicks 2011'den 150.000 Euro'luk para ödülüyle döndü.

Yarışmanın ikincisi ParcelGenie (İngiltere), kullanıcıların, bir metin mesajı gönderircesine, basit ve anlık bir şekilde arkadaşlarına ve aile üyelerine çikolata, şarap veya rozet gibi hediyeler göndermesini sağlayan, dünyanın ilk "Anlık Hediye Mesajlaşma" servisi. Bu uygulama ile hediyeler birkaç saniye içerisinde seçilebiliyor, ardından alıcı bilgilendiriliyor ve fiziki gönderim bir sonraki gün gerçekleştiriliyor. Kendi türünde dünya üzerinde tek olma özelliği taşıyan ve son derece ölçeklenebilir bir teknoloji platformuna dayanan ParcelGenie, Mobile Clicks 2011'de 50.000 Euro'luk ödülün sahibi oldu.

Yarışmayı üçüncü sırada bitiren Wunderlist (Almanya) ise birden fazla kullanıcı arasında ücretsiz ve sınırsız işbirliği ve veri paylaşımı sağlayan ve birden fazla cihaz arasında over-the-air (havadan) senkronizasyonu destekleyen ilk platformlar arası görev ve yönetim uygulaması. Wunderlist, Mobile Clicks 2011'de 25.000 Euro para ödülü aldı.

Yaklaşık 200 katılımcı arasından seçilen bu uygulamalar, oldukça komplike IT süreçlerini mobil için son derece basit ve kullanılabilir hale getiriyor olmaları dolayısıyla öne çıkıyor. Dünyanın dört bir yanındaki akıllı telefon kullanıcılarına sunulacak olan bu etkili ve pratik servisler, kullanıcıların mobil internet deneyimlerini çok daha keyifli ve kolay hale getirecek.

Vodafone Group İçerik Servisleri Yöneticisi Lee Epting, konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada "Mobil internet insanların yaşamlarını değiştiriyor. Bu ortamda biz de Vodafone olarak kendimizi, müşterilerimize yeni ve hayatı zenginleştiren servisler sağlamaya ve bu bağlamda inovasyonu ve yatırımı desteklemeye adadık" şeklinde konuştu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Üç yıl pil ömrü sunan yeni kablosuz mouse!

Süper Zenginlere Mini Denizaltı : EGO

Internet üzerinden sabit hatları aramanın en uygun yolu