iPad 3 ne zaman çıkacak?

Çok konuşulan iPad 2'nin ardından şimdi de iPad 3'ün ne zaman piyasaya çıkacağı konuşuluyor. İşte beklenen tarih.




J.P.Morgen analisti Mark Moskowitz sonbaharda bir ipad güncellemesinin beklenmediğini, onun yerine ipad3'ün çıkma ihtimalinin daha fazla olduğunu ancak ipad3'ün yeni yıldan önce gelmeyeceğini söyledi.

Son aylarda ipad3'ün yeni yılda geleceği söylentilerinin giderek arttığını söyleyen Moskowitz araştırmalarına göre üretim planlarında böyle bir ürün bulunmadığını söyledi. Cihazın, ürün zincirinde prototip olarak bulunabileceğini ve üzerinde fikir tartışmaları olabileceğini; ancak 2012 yılının son diliminden evvel yeni bir cihazın satışa sunulmayacağını belirtti. Bu ihtimal akla yatkın. Hatırlayın ipad2 bu yılın mart ayında çıkmıştı. Gayet iyi satan bir cihazın bir yaşını doldurmadan neden yenisi çıksın ki? Son verilere göre ipad2 tablet pazarının %68.3'ünü elinde tutuyor. Böyle büyük bir pazar payı olan ve gerçek anlamda da rakibi olmayan bir cihazın bir üst modelini üretmek için şu anda hiç bir sebep yok.

Apple'ın yeni bir ipad çıkarmak için acele etmeyeceğini düşünüyoruz. Diğer firmalar yarışın henüz çok gerisinde, 2012 sonuna kadar da ipad2 için ciddi bir tehdit oluşturmayacaklar.

Velhasıl, 2011 ipad2 yılı olarak kalacak - tıpkı Steve Jobs'un bu yılın başında dediği gibi. Apple'ın tablet konusundaki performansına bakarsak 2012 de ipad3 yılı olacak gibi duruyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Üç yıl pil ömrü sunan yeni kablosuz mouse!

Süper Zenginlere Mini Denizaltı : EGO

Internet üzerinden sabit hatları aramanın en uygun yolu