ABD'de yaptık Türkiye'de de yapabiliriz!



Qualcomm,Dr. Jacobs,Fatih projesi,Tablet

Qualcomm CEO’su Dr. Jacobs, “FATİH Projesi için görüşüyoruz. Buradaki projede de kesinlikle yer almak istiyoruz” dedi.

90 milyar dolarlık piyasa değeriyle dünyanın en büyük çip üreticilerinden Qualcomm’un CEO’su Dr. Paul E. Jacobs, Türkiye’nin mobil pazarda dünyanın en hızlı büyüyen ülkelerinden biri olduğu için İstanbul’da bu yıl ofis açtıklarını ve FATİH Projesi ile yakından ilgilendiklerini söyledi.

Qualcomm’un dünya çapında 500’e yakın bilişim profesyonelini bir araya getirdiği ve bu yıl ilk kez Türkiye’de yapılan Qualcomm Innovation etkinliği için İstanbul’a gelen Jacobs, “Proje ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı ve çeşitli kamu kurumları ile iletişim halindeyiz. Yerel partnerler ile neler yapabileceğimiz üzerine çalışıyoruz. Bu projede kesinlikle yer almak istiyoruz” dedi.

Tablet bilgisayarların artık sosyalleşmenin de bir aracı olduğunu ve öğrencilerin interaktivite ile birbirlerinden daha çok şey öğrenebildiğine değinen Jacobs, “Bu yüzden FATİH Projesi ile çok ilgiliyiz. Dijital teknojilerin eğitimalanında kullanılması konusunda ABD’de dematematik dersi alan öğrenciler üzerine bir proje gerçekleştirdik” diye konuştu.

MATEMATİK DERSİNİ AKILLI CİHAZLARA TAŞIDI
Tablet bilgisayarların eğitimiçin çok önemli bir fırsat yarattığını ve öğrencileri artık yeni teknolojileri kullanarak eğitmek gerektiğini vurgulayan Jacobs, Qualcomm olarak ABD’de hayata geçirdiklerimobil eğitim konusunda şu bilgileri verdi: “Aynı öğretmen akıllımobil cihazlar aracılığıyla aynı anda farklı sınıflardaki öğrencilere özel bir yazılımla ulaşabiliyor. Öğrenciler problemleri online olarak okulda veya okul dışındayken, öğretmeniyle birlikte çözebiliyor. Öğrenciler online olan öğretmenlerine her yerden ulaşabiliyor, soru sorup, konuşabiliyor. Bu da eğitimin kalitesini çok geliştiriyor.”

Türkiye’nin mobil pazarda ve özellikle de 3G’de en hızlı büyüyen ülkelerden biri olduğunu anlatan Jacobs, “Burada oldukça çok potansiyel gördük. Birlikte üretim yapabileceğimiz yerel şirket, marka ve uygulama geliştiricilerle yatırımfırsatları bizim için oldukça önemli. Mobil sağlığın yanı sıra mobil bankacılık, ticaret ve ödeme sistemleriyle de ilgiliyiz. Şu anda yatırım yapabileceğimiz şirketlere ulaşmak için bir süreç başlattık” diye konuştu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Üç yıl pil ömrü sunan yeni kablosuz mouse!

Süper Zenginlere Mini Denizaltı : EGO

Internet üzerinden sabit hatları aramanın en uygun yolu