RIM firması iş gücünün %10'unu kesiyor


Kanadalı Research In Motion (RIM) firması efsanevi Blackberry modellerinin üreticisi. Temel eposta fonksiyonları sunması ve iş dünyasının ihtiyaçlarına hitap etmesi nedeniyle çok popüler olan Blackberry markasının akıllı telefonların gelişimine yaptığı katkı her zaman büyük takdirle karşılanmıştır.



Ancak Reuters'in haberine göre RIM firmasında işler yolunda gitmiyor. Firma işgücünün yaklaşık %10'una denk gelen 2000 çalışanın işine son verme kararı aldı. Bu sayıya firmanın Kanada'daki genel merkezinde çalışanlar da dahil.

Firmanın hali hazırda ABD'nin Teksas eyaletinde ve İngiltere'nin Londra şehrinde ofisleri bulunuyor. İşe son verme operasyonunun tam olarak hangi bölgeleri kapsayacağı belli değil.


Aslında işten çıkarma dedikoduları bir ay önce dillendirilmeye başlanmıştı. Haziran ayında RIM hisselerinin komple başka bir firma tarafından satın alınacağı iddialarıyla borsada firma %10 deger kazanmıştı.

BGC Partners şirketinden analiz uzmanı Colin Gillis bunu firma için dipten kurtulma cabası olarak tanımlıyor. Gillis firmanın 17500 çalışanına gönderdiği mesajda işten çıkarmaların başlayacağını ve bu şekilde masrafların azalacağını duyurduğunu belirtiyor.

Firmada başgösteren bu sıkıntılar ikinci çeyrek mali raporlarına yansımadı. Ayrıca şirketin COO'su Don Morrison emekli edildi ve yerine Thorsten Heins getirildi.

RIM firması 1984 yılında Lindsay Burger tarafından kurulmuş ve akıllı telefon pazarını yaklaşık 15 yıl domine etmişti.

Ancak son dört yılın en düşük gelirlerini geçen ay açıklayan RIM özellikle Apple ve Android'e karsı pazar payını büyük ölçüde kaybetmişti. Son aylarda firmanın bir satış sürecine gireceğine ilişkin dedikodular var.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Üç yıl pil ömrü sunan yeni kablosuz mouse!

Süper Zenginlere Mini Denizaltı : EGO

Internet üzerinden sabit hatları aramanın en uygun yolu