MeeGo geliştirici cihazı Nokia N950 tanıtıldı


 
Nokia, MeeGo hayranlarını sadece N9 ile sevindirecek gibi görünmüyor. N9 modelinin tanıtımından sonra Nokia, N9'un geliştirici versiyonunu da basınla paylaştı.
 
Bu versiyonun adı N950 olacak. QWERTY klavyesi dikkate alındığında aslında defalarca internete sızan ve N9 olduğu ısrarla iddia edilen klavyeli telefon resminin aslında bu versiyon olduğu açıkça görülüyor. Nokia, MeeGo uygulamalarının geliştirilmesini hızlandırmak amacı güdüyor.
 
Cihazın özelliklerine bakmak gerekirse : ARM Cortex-A8 OMAP3630 1GHz işlemci, PowerVR SGX530 grafik birimi, 1GB RAM, 4 inç TFT LCD 854 x 480 ekran, farklı bir noktada konumlanmış 8 MP fiziksel kamera, alüminyum kasa, Bluetooth 2.1+EDR, daha hassas manyetometre ve 1320mAh batarya. Geliştirici cihaz olduğu için özellikleri N9'dan biraz düşük kalıyor.
 
N950 geliştirici modeli doğrudan satışa sunulmayacak. Sadece belirli uygulama araçlarıyla birlikte geliştiricilere dağıtılacak. Hiçbir satış sonrası garanti ve teknik servis desteği sunulmayacak. Nokia cihazı alacakları bu konuda özellikle uyarıyor. Cihazın ne zaman dağıtılacağı henüz bilinmiyor.
 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Üç yıl pil ömrü sunan yeni kablosuz mouse!

Internet üzerinden sabit hatları aramanın en uygun yolu

Süper Zenginlere Mini Denizaltı : EGO