100 000 Dolara Kusursuz Traş


Popüler teknolojik cihazların kıymetli taşlarla bezenip rekor fiyatlara satılması artık olağan hale geldi. Elmas kaplı iPhone veya pırlanta bezeli iPad gibi modeller özellikle zengin kesimden çok rağbet görüyor.
Ancak bu ürün fiyatını pek yansıtmıyor. Zafirro firması tarafından 99 adet üretilen ve 100 000$'a satışa sunulan çift bıçaklı traş makinesi görünenin aksine son teknoloji ile donatılmış. Makinenin sap kısmı %99 saf iridyumdan yapılmış ve direnç seviyesini en yükseğe çıkarıyor. Dış görünüşü basit bir market ürününü andıran traş makinesinin asıl marifeti bıçaklarında. 
Makinenin bıçakları Ukrayna'da bir laboratuvarda üretilen yapay safirden imal edilmiş. Yapay safir içinde metal barındırmayan ancak süper bir keskinliğe sahip bir madde. Yapay safirden yapılmış ürünlerin özellikle X-ray cihazlara yakalanmadan geçtiği biliniyor.
Bir yıl boyunca kusursuz bir traş vaad eden bıçaklar bu yüzden çok keskin. Ancak yapay safir sadece elmas ile bilendiği için bu fiyata ömür boyu bıçak bileme hizmeti dahil edilmiş. Ayrıca makinenin üzerine hatıra isim de yazdırabiliyorsunuz. Bıçaklar etkinliğini kaybetmemesi için16 adet neodim elementinden yapılmış mıknatıs ile birlikte medikal düzeyde paslanmaz bir kartuş içinde geliyor. 






Kaynak - SlashGear

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Üç yıl pil ömrü sunan yeni kablosuz mouse!

Süper Zenginlere Mini Denizaltı : EGO

Internet üzerinden sabit hatları aramanın en uygun yolu