Türkiye'de Satılan Blu-Ray Sürücüler

Dijital medya depolama alanında VHS kasetlerden sonra ilk hayatımıza giren teknoloji CD –Compact Disc oldu. 700MB’ye kadar müzik ve video çeşitlerini depolayabilen bu ürünler o dönem için bir devrim sayıldı. Her yeni teknolojide olduğu gibi binlerce dolara varan CD okuyucu ve yazıcıları bir süre lüks yaşam alanlarında ve şirketlerde kullanıldı. Teknolojinin yaygınlaşması ve ucuzlaması ile artık her bilgisayarda bir CD yazıcı veya her evde bir VCD oynatıcı bulunur hale geldi. 1995 yılında piyasaya sürülen DVD – Digital Video Disc formatı en az 4.7GB en çok 12GB depolama kapasitesiyle CD formatına rakip oldu.




Daha iyi ses kalitesi, daha yüksek çözünürlüklü filmler, birden fazla dilde dublaj ve altyazı gibi imkanlar DVD formatını popüler yaptı. Ancak başlangıç fiyatları yine el yakıyordu. Zaman ilerledikçe bu teknolojide yaygınlaştı ve çok makul seviyelere indi. Şimdi hemen her bilgisayar standart DVD yazıcı ile sunuluyor. Son dönemde ise karşımıza çıkan teknoloji Blu-ray oldu. İlk geliştirildiği 2003 yılında Toshiba’ya ait HDDVD formatı ile sıkı bir rekabete giren Blu-ray teknoloji devlerinden de destek alınca HDDVD formatı tarihe gömüldü. Blu-ray formatı tek bir diskte 25GB veya 50GB’ye kadar depolama imkanı sunarken 3D filmler ve oyunların önünü de açmış oldu.

Tabiki aynı fiyat sürecinden geçen Blu-ray el yakan fiyatları ile bir süre vitrinleri süsledi. Ancak günümüzde fiyatları oldukça düştü. Amerika’da çok popüler olan bu format dünya ülkelerine ve özellikle de ülkemizde yeni yeni girmeye başlıyor. Blu-ray okuyucu ile yazıcı arasında fiyat farklılığı oluyor ve yazma hızları şimdilik düşük. Bu ayki sayımızda ülkemizde satılan Blu-ray okuyucu-yazıcıların fiyatlarını sizler için araştırdık.

Samsung Sh-B083l 8x Blu-Ray / Dvd Combo


Samsung’un dahili Blu-ray/DVD Combo sürücüsü 8X hızında okurken sadece DVD formatına 16X hızında yazabiliyor. SATA bağlantısı kullanan model 2MB önbelleğe sahip. Sadece Blu-ray okuyucu kullanmak isteyenler için fiyatı oldukça uygun.
Fiyatı : 109$+KDV


Asus Sbw-06c1s-U 6x Harici Slim Blu-Ray Yazıcı


Harici medya yazıcıları genelde pahalı fiyatlarıyla bilinirler. Ancak ASUS bu tabuyu üstelik bir Blu-ray yazıcı ile yıkıyor. Şık bir kutu tasarımına sahip SBW-06C1S modeli 6X hızında Blu-ray okuma ve yazma, 8X hızında DVD okuma ve yazma işlevini yerine getirebiliyor. Oldukça ince hatlara sahip ürün 8MB gibi yüksek bir önbelleğe sahip. Bağlantı arabirimi ise USB 2.0.
Fiyatı : 257$+KDV

Lg Bh10ls30 Super Multı Blue 10x Blu-Ray / Dvd / Cd Yazıcı




LG firmasının dahili Blu-ray yazıcısı hız sınırlarını zorluyor. SATA arabirimi kullanan yazıcı 10X hızında Blu-ray okuma ve yazma yapabiliyor. LightScribe™ desteği ile kapak tasarımlarınızı düzenleyebiliyorsunuz. 2MB önbelleğe sahip ürün ayrıca 16X hızında DVD okuyup yazabiliyor.
Fiyatı: 137$+KDV
 


PIONEER BDR-205BK 12X Blu-Ray / Dvd / Cd Yazıcı


Dahili Blu-ray sürücüleri içinde en iyisi teknolojinin lider firması Pioneer´a ait. SATA arabirimi kullanan ürün 8X Blu-ray okuma, 12X Blu-ray yazma hızı ile göz kamaştırıyor. Ayrıca 16X hızında DVD okuyup yazabiliyor. 4MB önbelleğe sahip ürünün rakibi yok.
Fiyatı :  165$+kdv

LG BE08LU20 10x Super Multi Harici Blu-ray Yazıcı
LG’nin iddialı harici Blu-ray sürücüsü. 8X hızında Blu-ray disklere yazabiliyor ve okuyabiliyor. Ayrıca 8X hızında yeniden yazma kapasitesi var. 16X hızında DVD yazıp okuyabilen ürün USB 2.0 arabirimini kullanıyor.  LightScribe™ desteği ile disk kapağı oluşturmanız mümkün. Önbellek 4MB boyutunda.
Fiyatı : 276$+kdv

Piyasada bulunan Blu-ray sürücülerin fiyatları bu şekilde iken Blu-ray disklerin fiyatları acaba nasıl? Hali hazırdaki disklerin hızları sürücülerin hızlarına yetişemiyor ne yazıkki. İşte uygun fiyatlı iki yazılabilir Blu-ray disk:

DMS BD-R Blu Ray Disk 4x 25 GB

4X hızında tek seferlik yazılabilen bu diskin fiyatı 5$+KDV

TDK BD-R Blu Ray Disk, 25 GB 4x
4X hızında tek seferlik yazılabilen bu diskin fiyatı ise 11.25$+KDV

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Üç yıl pil ömrü sunan yeni kablosuz mouse!

Süper Zenginlere Mini Denizaltı : EGO

Internet üzerinden sabit hatları aramanın en uygun yolu