Son Dakika : Sony Ericsson Xperia Play İncelemede!!!

Defalarca internete hakkında bilgiler sızan ve Mobil Dünya Kongresi'nde duyurulması beklenen PSP telefonu daha fazla dayanamadı ve kendini Çin'de gösterdi. Aşağıda prototipinin detaylı incelemeleri bulunan Xperia Play ile ilgili son anda bazı değişikliklerin olma ihtimalini de göz ardı etmemek gerekiyor.



Donanım


Xperia Play adını alan cihaz aslında Nokia'nın Ngage platformuna benziyor. 4 inç 854 x 480 çoklu dokunmatik LCD ekranı Bravia motoru ile destekleniyor.
Sistem bilgilerinden elde edilen bilgiler tek çekirdekli 1GHz işlemci yanında bir de Adreno 205 GPU'su olduğunu gösteriyor. RAM kapasitesi 512MB. Beklentileri fazla karşılamasa da benchmark skorları oldukça tatmin edici:

Quadrant : 1,689
Neocore : 59fps
Linpack : 35 MFLOPS 
NenaMark : 43fps 

İncelenen üründe WiFi çalışmıyordu. Sürücü hatasından kaynaklanan hatanın giderilmesi bekleniyor. Bilindik Android tuşları yerleri değişmiş olsa da ekranın alt kısmında yerini almış. Kayarak açılan alt panelde ise PSP den alıştığımız gamepad bulunuyor. Bu panelde gerekli tüm oyun tuşları mevcut. Panel ayrıca Android için de trackpad olarak işlev görüyor. Diğer kenarda L ve R tuşları bulunmakta. 




Telefonun 1500mAh bataryası gün boyu 3G bağlantısını kaldırabilecek kapasitede. Ayrıca SIM ve microSD kart yuvaları mevcut. Entegre hoparlörler oyunlar için kaliteli ses üretiyor. Xperia Play konfor ve kullanım açısından PSP Go'dan daha üstün. 







Yazılım

Xperia Play performans bakımından oldukça iyi. X10'da yaşanan kabusu unutturacağa benziyor. 720p H.264 videoları kolaylıkla oynatabiliyor. Sony Ericsson X10 faciasından ders almışa benziyor. Test amaçlı yüklenen PS1 emülatör oyunları ve PSP Go oyunları sorun çıkarmadan çalışıyor. Cihazda Android Gingerbread yüklü olacak.






Kamera

Cihazda 5 megapiksellik kamera bulunuyor. 720p video kaydı yapabilen Play, Arc modelindeki Exmor kamera teknolojisini kullanıyor.



Bu incelemenin videosu aşağıda:




Kaynak - Engadget

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Üç yıl pil ömrü sunan yeni kablosuz mouse!

Süper Zenginlere Mini Denizaltı : EGO

Internet üzerinden sabit hatları aramanın en uygun yolu