iPad, 25 Aralık’ta Türkiye’ye Resmen Geliyor

Apple’ın devrim yaratan tablet bilgisayarı iPad, uzun bekleyişin ardından 25 Aralık’ta Türkiye’de ‘resmen’ satışa sunuluyor.

Apple’ın 2010 yılının teknoloji pazarına damgasını vuran tablet bilgisayarı iPad, Türkiye’de de nihayet satışa çıkıyor. ABD ve Avrupa başta olmak üzere dünya pazarında yaklaşık 9 ay önce (Nisan 2010) satışa çıkan iPad, Apple’ın Türkiye distribütörü Bilkom ile 25 Aralık Cumartesi günü Türkiye piyasasına da resmen giriyor. Dünyada piyasaya çıktığı ilk 3 ayda 4 milyon adetlik satış rakamına ulaşan ve geçtiğimiz temmuz ayında stoklarla sınırlı olarak Migros raflarına 2 bin 290 liradan giren iPad’in, Koç Grubu şirketi Bilkom ile birlikte resmi satışına başlanıyor. Bu hafta sonu Bilkom’a bağlı Apple mağazalarında meraklılarıyla buluşması beklenen iPad’in Wi- Fi’lı modelinin 1000 TL, 3G’li modelinin ise 1500 TL’den başlayan fiyatlarla satışa çıkması bekleniyor. 




99 kuruşa internet

Kablosuz internet yanında 3G’yle de internete bağlanan iPad için cep telefonu operatörleri de mobil internet tarifelerini şimdiden duyurdu. Vodafone Türkiye, iPad’in 25 Aralık 2010’dan itibaren Türkiye’de satışına başlanacağını duyurdu. Vodafone, iPad için saati 99 kuruştan başlayan mobil internet paketlerini kullanıcılarına sunuyor. iPad için kontrat zorunluluğu bulunmuyor. Vodafone Türkiye Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Öğüt,  teknoloji meraklılarının uzun zamandır Türkiye’ye gelmesini beklediklerini belirterek, “iPad’in Türkiye’de satışa sunulması sonrasında avantajlı mobil internet paketi hazırladık. Kota aşım kaygısı yaşanmadan 99 kuruşa saatlik veya 3.99 TL’ye günlük Vodemnet  paketleriyleg iPad’den mobil internet kullanılabilecek” dedi.

Turkcell SMS attıracak

Turkcell de iPad’e özel internet paketlerini duyururken, özel uygulamalarla cihazdan SMS ve MMS atılmasını sağlayacak. Turkcell, yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi: “iPad internet paketlerinden bireysel müşteriler ilk 3 ay yüzde 25, kurumsal müşteriler yüzde 50 indirimden yararlanacak. Faturalı data hattı alan iPad müşterileri için hat açılış vergilerini de Turkcell karşılıyor. İlk üç ayda bireysel müşteriler için 1 GB’lık paket 21.75 kuruş, 4GB’lık paket ise 29.25 kuruş olarak, kurumsal müşteriler içinse 1GB 14.5, 4GB ise 19.5 kuruş olarak fiyatlandırıldı.”

hürriyet

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Üç yıl pil ömrü sunan yeni kablosuz mouse!

Süper Zenginlere Mini Denizaltı : EGO

Internet üzerinden sabit hatları aramanın en uygun yolu