Blogunuz Göze Hitap Etsin!

Blogunuzda yer alan içeriklerin kalitesinin ne kadar önemli olduğunun ve bunun için yapılması gerekenlerin her zaman üzerinde duruyoruz ancak bunun yanında bir blogun göze hitap etmesinin de oldukça önemli olduğunu söylemekte fayda var. Kullandığınız şablonların, tasarım açısından yaptığınız çalışmaların yanında içeriklerinizin görselliği de okuyucu açısından göze çarpan ayrıntılardan biridir. İşte blog yazınızı yazarken göz önünde bulundurmanız gereken bazı noktalar:




Ana sayfanızı kalabalık tutmayın!

Eğer açılış sayfanızı çok fazla yazı ve resimle doldurursanız, geç açılma sorunuyla karşı karşıya kalırsınız. Ayrıca aşağıya doğru uzanan bloglar ziyaretçiler tarafından her zaman hoş karşılanmayabilir. Blogger ve Blogcu’nun bu konuya ilişkin almış olduğu bir takım önlemler var. Bir sayfada görünmesi istediğiniz post (yazı) sayısına kendiniz karar verebiliyorsunuz. Ziyaretçileriniz diğer sayfalarda yer alan yazılarınıza ulaşmak için ‘Sonraki’ linkini kullanabilir. 

Blogunuza çok büyük resimler eklememeye çalışın

Büyük resimler de sitenizin daha geç açılmasına sebep olur. Özellikle sitenize ilk kez gelen bir kişi sayfanız geç açıldığı için beklemeden kaçabilir. Internette yüz binlerce site varken neden geç açılan bir siteyi beklesin ki. Zaman insanlar için çok değerlidir. Bunun çözümü için de ekleyeceğiniz resimleri ‘PIXresizer’ gibi boyutlarını kolayca değiştirebileceğiniz programlar kullanabilirsiniz. Bazı blog platformlarında bu resimler için boyut sınırı bulunmaktadır. Resimlerinizi yeniden boyutlandırırken bu verileri göz önünde bulundurabilirsiniz.

Kullandığınız font ve renklere dikkat edin!

Yazılarınızın fontuna ve rengine çok dikkat edin. Yazılarınız daha fazla dikkat çeksin derken, okunmayı güçlendirecek ya da gözü rahatsız edecek renk ve fontlar kullanırsanız ziyaretçilerinizde olumsuz bir algı oluşturursunuz. Bu nedenle kullandığınız font ve renk kombinasyonlarının uyumlu olmasına ayrıca kişide okuma hissi yaratmasına özen gösterin.

Tamamen düz yazıdan kaçının!

Bazı bloglar ise hiç görsel kullanmamakta ve tamamen düz yazıdan oluşmaktadır. Blog yazılarınıza az da olsa görsel eklemeye özen gösterin. Bu yazınızı bir anda ilgi çekici bir hale getirebilir ve sıkıcı olmaktan kurtarır. Bu şekilde ziyaretçilerinize tekrar sayfanızı ziyaret etmeleri için bir neden vermiş olursunuz.

Büyük harf kullanımına dikkat!

Bir blogda yer alan bir yazının tamamen büyük harflerle yazılmasının bir takım sakıncaları bulunuyor. Öncelikle bildiğiniz gibi internet ortamında büyük harflerin kullanılması o kelimelerin bağırarak ya da vurgulayarak söylenmesi anlamına geliyor. Ayrıca tüm yazının büyük harfle olması görsel açıdan da okunma güçlüğü yaratır ve bu durum ziyaretçilerinizin olumsuz bir izlenim elde etmesine neden olabilir. Unutmayın ki kimse okurken zorlandığı bir yazıyı, çok işine yaramayacaksa okumak için zaman ayırmaz.

Açılış müziği olmalı mı?


Gelelim bloglardaki müzik kullanımına. Müzik kullanımı ölçüsünde ve uygun bir şekilde yapıldığında olumlu bir imaj yaratsa da olayın bir başka boyutunu da düşünmek lazım. Örneğin ziyaretçi adayınızın sitenizine iş yerinde fırsat bulduğu bir anda giriş yaptığını düşünün. Sitenize girer girmez bir anda müzik çalmaya başlıyor. Bu kişinin hemen siteyi kapatmasına neden olur. Ayrıca bazı bilgisayarlarda müzik çalan sitelerin görüntülenmesi problem yaratabiliyor. Müzik kodunu sitenize eklerken bu dezavantajları da düşünmenizi tavsiye ederiz.

Kaynak - Bumerang

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Üç yıl pil ömrü sunan yeni kablosuz mouse!

Süper Zenginlere Mini Denizaltı : EGO

Internet üzerinden sabit hatları aramanın en uygun yolu