Back To The Mac Konferansından Son Ürünler

Apple'ın merakla beklenen ve yeni Mac modellerini tanıtacağı "Back To The Mac" konferansı sonunda gerçekleşti. Apple piyasaları alt üst edecek yeni ürünlerini tanıttı.


MacBook Air 13"


iPad tecrübesinin Apple'a çok şey kattığının ilk göstergesi bu yeni MacBook serisi oldu. Daha ince, daha fazla depolama, daha uzun batarya süresi.  En kalın kısmı 1.7cm en ince kısmı ise 0.2cm boyutunda. 1.4kg ağırlığındaki MacBook Air 13.3 inçlik ekran, 1440 x 900 çözünürlük, SSD depolama, C2D 1.86 veya 2.13GHz işlemci, GeForce 320Mgrafik kartı, 2GB RAM sunarken yeni Apple teknolojisi cam mouse pad ile birlikte geliyor. Oldukça iddialı batarya süreleri ise 7 saat kablosuz web deneyimi ve 30 gün bekleme süresi. 128GB modeli 1.299$, 256GB ise 1,599$ fiyatıyla bugünden itibaren stoklarda.

MacBook Air 11"



İşte en ince MacBook Air. 11.6 inç ekran, C2D 1.4GHz işlemci, 1366 x 768 çözünürlük, 2-4GB Ram seçeneği, NVIDIA GeForce 320M grafik kartı, alüminyum kasa standart özellikleri. 64GB SSD modeli 999$ iken 128GB SSD modeli 1.199$. Bekleme süresi ise en fazla 5 saat.  

Mac OS X 10.7 Lion




Apple'ın iPad etkisinde çok fazla kaldığının göstergesi yeni Mac OS olsa gerek. Yeni Mac OS X 10.7 "Lion" adıyla duyurulmuştu. Çoklu dokunmatik özelliği, iPad benzeri uygulama tasarımları, iOS tadında dosya ve klasör görünümleri yanında OS X sistemleri için getirdiği Uygulama Mağazası ve tüm açık pencereleri veya uygulamaları tek bir görünümde birleştirebilen Mission Control uygulaması en dikkat çeken özelliği. Kesin çıkış tarihi belli olmamakla birlikte 2011 yazı ihtimal dahilinde.

iLife'11





Apple, iMovie, iPhoto ve GarageBand uygulamalarını sonuna 11 ekleyerek iLife altında birleştiriyor ve daha fazla sosyallik ve paylaşım seçenekleri sunuyor. Yeni Mac alacaklara ücretsiz verilecek iLife, yükseltmek için 49$ isteyecek.

App Store






iPhone ve iPad platformlarında kazandığı müthiş başarı akıllara uygulama mağazasının ne zaman OS X sistemlerine geleceğini merak ediyordu. Cevabını Steve Jobs verdi. Mac OS 10.7 ve 10.6 için 90 gün içinde ulaşıma açılacak uygulama mağazası çoklu dokunmatik, ev ekranları veya tam ekran uygulamalar sunacak. Kasım ayında uygulama geliştiriciler uygulama göndermeye başlayabilecek. 


Face Time



Görüntülü görüşmeye imkan veren Face Time uygulaması artık Mac OS için de indirmeye sunuldu. iChat uygulamasının yerine geçecek Face Time ile tam ekran görüşmeler de yapılabilecek.



Kaynak1 - Engadget
Kaynak2 - Engadget
Kaynak3 - Engadget
Kaynak4 - Engadget
Kaynak5 - Engadget
Kaynak6 - Engadget



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Üç yıl pil ömrü sunan yeni kablosuz mouse!

Süper Zenginlere Mini Denizaltı : EGO

Internet üzerinden sabit hatları aramanın en uygun yolu