İşte Blackberry Tablet : PlayBook

iPade rakip olması beklenen ve büyük bir merakla takip edilen Blackberry tablet nihayet duyuruldu.




Research In Motion şirketinin yıllık olarak düzenlediği Blackberry Geliştirici Konferansı'nda CEO Mike Lazaridis yeni tabletini tanıttı : PlayBook. Tablette şirketin daha önce satın aldığı yazılım firması QNX tarafından şekillendirilen Blackberry Tablet OS kullanılıyor. İşletim sistemi OPENGL ve POSIX desteği sunarken WebWorks geliştirici kiti HTML5 ile tam uyumlu.

Lazaridis PlayBook tabletin müthiş bir oyun ve eğlence deneyimi sunacağını vaad ediyor. Playbook Flash 10.1 ve Adobe AIR uygulamalarını sorunsuz çalıştıracak. Lazaridis'in ilk profesyonel tablet olarak tanımladığı Playbook Cortex A-9 tabanlı çift çekirdekli 1GHz işlemci, 7 inç 1024 x 600 kapasitif dokunmatik ekran, 1GB RAM, 3 megapiksel ön, 5 megapiksel arka kamera ve video konferans özelliğini barındırıyor. Tabletlerin arka panelinde 16 ve 32GB olarak deoplama seçenekleri belirtilmiş. PlayBook 1080p HD video oynatabilirken HDMI portu, microUSB jakı, 802.11a/b/g/n WiFi ve Bluetooth 2.1 standart olarak bulunuyor. 1cm kalınlığında ve 400 gram ağırlığında.

İşletim sistemi WebOS ve Blackberry OS karışımı gibi duruyor. Önizlemeli multitasking, geliştirilmiş oyun ve eğlence deneyimi Blackberry telefonun büyültülmüş halini anımsatıyor. Bluetooth vasıtasıyla Blackberry telefonu ile veri iletişimi kurularak tabletten yönetilebiliyor. Cihazın telefon özelliğinin nasıl çalıştığı, ne zaman piyasada olacağı ve hangi fiyattan satılacağı ile ilgili herhangi bir bilgi verilmedi.  

Kaynak - Engadget

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Üç yıl pil ömrü sunan yeni kablosuz mouse!

Süper Zenginlere Mini Denizaltı : EGO

Internet üzerinden sabit hatları aramanın en uygun yolu