Gelişmiş SEO Taktikleri

Gelişmiş SEO taktikleri: PageRank Nasıl Şekillendirilir Ve Bloglar İçin Gerekli midir?

PageRank Sızıntısı Nedir?

PR sızıntısı A sayfasından B sayfasına link verildiğinde PR nin düşmesi teorisidir. Linkler harici veya dahili olabilir. Back linkte olabilir. Teoriye göre bir sayfa PR değerinin ancak %85 kadarını linklediği başka bir siteye aktarabilir. Başka bir siteye link veren bir sayfanın gerçek değeri, o sayfanın toplam değerinin barındırdığı linklere bölümü ile ortaya çıkar. (nofollow olmayan tıklanabilir her şey) Bu iç ve dış linklerin birleşik değeridir.

Örnek : Eğer farklı 100 sayfaya link veren PR5 bir sayfadan bir link alırsanız hesaplama şu şekilde olur:
(PR5 * .085)/100

Fazla PR kaybetmeye başlamak gittikçe sağlam bir pr yapısı kurmanıza engel olur.



PageRank Nasıl Şekillendirilir?

PageRank şekillendirme kısaca yüksek PR li sayfalarınızdan önemli iç sayfalarınıza PR aktarmak ve önemsiz sayfalarınızın Google tarafından indekslenerek PR nizi azaltılmasının önüne geçmek olarak tanımlanabilir. Burada önemsiz sayfalarınızı Google indeksinden kaçırmanız önemlidir çünkü Google kaliteli içeriğe önem verir ve PR niz yüksek kalır. Sitenizin kapsayıcı ve alakalı içerik barındırmasına önem verin. Böylece Google önemsiz sayfalarda indeksleme için beklemez ve önemli sayfalarınızda daha uzun süre indeksleme yapar.
Bu teknik üst seviyedir ve bazı durumlarda tavsiye edilmez:
1. Temel SEO bilgisine sahip olmayan kişiler. Tecrübesiz kişiler bu taktiklerle sitelerini dağıtabilir ve zarara uğratabilir.
2. Az içeriğe sahip sitelerin veya yeni sitelerin PR değerlerine dikkat etmesine gerek yoktur. En az 100 sayfa ve üzeri içeriğiniz varsa bu taktiklere dikkat edin.
3. Bu teknik uygulanmadan önce temel SEO teknikleri uygulanmalıdır. Bu teknik tam olarak optimize edilmiş siteler için faydalıdır.
4. Şimdi bu tekniklerin en basite indrgenmiş hali anlatılacaktır. Daha uzman teknikler profesyonellerin işidir.

PageRank Şekillendirme Metodları

nofollow ile şekillendirme: Nofollow özelliğini önemsiz sitelere link verirken kullanın.

Robots.txt meta tagı: robots.txt kullanarak Google tarafından indekslenmesini istediğiniz sayfaları belirleyebilirsiniz.

İçerik depolama: İçeriği kategorilere göre gruplama indekslemenin hızlanmasına ve PR nizin önemli sayfalarınıza doğru akmasını sağlar. Temel olarak anahtar kelimeler ile tanımladığınız sayfalarınıza sadece link verin.

PR şekillendirme Google onaylı mıdır?

EVET. SEO uzmanı Matt CUTTS'un ifadeleri şöyledir:

nofollow özelliği webmasterlara PR lerini yönlendirecekleri linkleri modifiye etmelerine imkan veren bir mekanizmadır. Farklı mekanizmalar da olsa nofollow temel düzeyde pek çok kullanıcı için idealdir. Google için nofollow linkler link grafiğinden düşürülme anlamına gelir. Ama belli bir sayfa seviyesinde. Web sitelerinde nofollow ve dofollow linkler olabilir. Firefox için SEO aracını kullanarak gezdiğiniz sitelerde nofollow linklerin kırmızı ile işaretlendiğini görebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Üç yıl pil ömrü sunan yeni kablosuz mouse!

Süper Zenginlere Mini Denizaltı : EGO

Internet üzerinden sabit hatları aramanın en uygun yolu