Tek Kolay Adımda Alexa Rankingi Artırma

Alexa sıralamaları bazı kesimler tarafından önemsenmese de yüksek bir Alexa Ranke sahip olmanın avantajları inkar edilemez. Bir sitenin trafiğini anlamak için çoğu webmaster ve iş insanları Alexa sıralamalarına bakmaktadır. Eğer sitenizde reklam yayınlıyorsanız site trafiğinizi ispatlamanız gerekir. Bu konuda Alexa bağımsız bir değerlendirme ölçüsüdür ve sitenize kredi kazandırır. Böylece reklam verenler için bir cazibe olur.

Metin linklerinden daha fazla kazanın

http://www.entrepreneurs-journey.com/yaro-recommends/text-link-ads/ gibi link borsacıları Alexa Ranklerde önemli roller oynar ve sitenize reklam vermesi için reklamcıları zorlar. Alexa rankiniz yükseldikçe potansiyel olarak daha çok kazanırsınız. Bu bile tek başına Alexa rankinizi yükseltmeniz için yeterli bir sebeptir.


Bir AlexaRank Denemesi

AlexaRank, Alexa Toolbar kullanarak hesaplanır.  Alexa, toolbarı kullanan milyonlarca insandan bilgiler toplar ve her sitenin trafik rankini ölçer. Alexa tarafından açıklandığı şekliyle; düşük trafiğe sahip siteler tam olarak ölçülemez, eğer bir site 100 000 veya daha az ranking değerine ulaşırsa ölçüm gerçekçiliği artar. 10 000 veya 1 000 olduğunda ise sıralama kredisi değerlenir.

 Blaine Moore un değindiği gibi bilgisayarınızda yüklü bir Alexa toolbar veya Firefox SearchStatus eklentisi  varsa Alexa Rankleriyle oynayabilirsiniz. Bu eklentilerle Alexa gezdiğiniz sitelerin bilgilerini toplarken kendi sitenizi gezdiğinizde rankiniz de yükselmiş olmaktadır

Toolbar veya searchstatus konusunda net bilgiler bulunmamaktadır ancak farklı bir deneyim Alexa rankini artırma konusunda işe yaramaktadır

AlexaRankimi %25ten fazla nasıl artırabilirim

Mantık nasıl işliyor -  araç çubuğu ve diğer AlexaRanki denetleyen araçlar sörf alışkanlıklarımı kontrol etmektedir. Ancak bloglarımı ziyaret eden tek kişi benim. Ben Alexaya diğer ziyaretçilerin de bilgisini vermek istiyorum. Bunun için Alexa araçları benim siteme kurulu olmalı ve ziyaret edenler tarafından indirilmeli.

Bunun en büyük cevabı Alexa Site Widgetinin bloguma kurulması. Widget şu şekilde olmalıdır :


Buna tıklarsanız benim şimdiki Alexa trafik sıralamasını göreceksiniz. Ayrıca tüm bloglarımda canlı widgetler bulabilirsiniz. Bloglarıma bu widgeti kurduktan sonra birkaç gün içinde sıralamamda en az % 25 lik artış oldu. Bu blog, Entrepreneurs-Journey.com, 19.000 AlexaRank civarındaydı ve yedi gün içinde 15.000 e düştü. O güne kadar AlexaRank artışları yavaş ve sürekliydi, ama hiçbir zaman bu kadar kısa bir dönemde büyük artış göstermedi, tabii ki başka bir site(ler)den büyük bir trafik artışı aldı.

Gözlemlerimde http://www.smallbusinessbranding.com/ ve  http://www.blogtrafficschool.com/blog sitesinde Alexa site widgetinin %100 işe yaradığını farkettim. Eğer sitenizi her ziyaret eden bu aracı indirirse Alexa size gelen her ziyaretçi hakkında bilgi toplar ancak rss beslemeleri için aynı şey sözkonusu değil. Bu her ne kadar hileymiş gibi görünse de aslında Alexaya sitenizin gerçek sıralaması hakkında bilgi toplama imkanı vermektedir.  


Eğer reklam yayınlıyorsanız AlexaRank umurunuzda olmalıdır. Bu durumda Alexa site widget yüklemek bir zorunluluk olmaktadır. Bu sadece bir kaç saniye sürer ve önemli ölçüde AlexaRankinizi artırabilirsiniz.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Üç yıl pil ömrü sunan yeni kablosuz mouse!

Süper Zenginlere Mini Denizaltı : EGO

Internet üzerinden sabit hatları aramanın en uygun yolu