Google SEO : Teknikler ve tavsiyeler

Sayfanın Header alanının düzenlenmesi

head tagı taşıyan her sayfada mutlaka title, description ve keyword olmalıdır.

"description" bölümü sayfanın içeriğine yönelik olmalıdır ve 20 kelime veya 120 karakter olmalıdır. Açık cümleler içinde anlaşır şekilde olmalıdır.

title kısmı description ve içeriğe uygun olmalı 10 kelime veya 60 karakter olmalıdır. İlk 40 karakterde en önemli kelimeler kullanılmalıdır. Keywordlerin ilk harfi büyük olmalıdır.

Keywordler body metniyle alakalı olmalıdır. Sadece önemli kelimeler kullanılmalıdır. Sayfa eğer iki konu içeriyorsa iki keywordde anlatılmalıdır. 10 keyword ün etkisi az sayıda keyword un etkisinden daha azdır. Zaman zaman pek çok arama motoru kyword alanını dikkate almamakta veya eğer spamlenmişse sayfanın düşük kaliteli olduğunu düşünmektedir.

Hem title hem description ekleyin ki okuyucularınız listelenmiş şekilde görsün. Kelimeler akıcı şekilde sayfayla bağlantılı olmalı. İlk kelimeler isism veya büyük anlamlar taşıya kelimeler olmalı. Şirket ismi gibi kelimeler kullanılmamalı. Aynı title ve descriptionlar birden fazla sayfa için kullanılmamalı. Kelimeler tekrar tekrar kullanılarak kötü görünüme sebep verilmemeli.

Mesela :
meta name=Description content= Arama motorları için optimize edilmiş fikir, tavsiye ve öneriler.
meta name=Keywords content=arama, motor, optimizasyon, seo, tavsiye
title Arama Motoru Optimizasyonu SEO – Tavsiye ve Öneriler title




Html sayfanın body alanı

Sayfanın body kısmı okumak ve bir şeyler öğrenmek isteyen izleyici için bazı değerli bilgiler içermelidir. İzleyici bir süre kalırsa ve istediğini bulursa ardından olumlu tepkiler verebilir. Bu çok güzel. Ancak 3 saniye sonra çıkıyorsa bu kötüdür ve arama motoru için biraz daha optimizasyon yapmak gereklidir. Arama motorları iyi ve kötü sayfaları birbirinden ayırmak için ziyaretçilerinizin ne istediğini ve yaptığını bilir ve analiz eder.

Öyle ki insanlar ayrıntılı herşeyi okumalı, sayfanızı imlemeli, haber grupları içinde paylaşmalı, arkadaşlarına anlatmalı, bağlantıları paylaşmalı, oy vermeli ve eleştiriler yazmalıdır. Sayfa içeriğinin optimize edilmesi arama motorlarının en çok ilgilendiği konudur. Bu ziyaretçinin ilgilerini karşılamayı önemli hale getirir.Body içeriğini h1 h2 gibi taglarla etiketleyin. En önemli başlık h1 tagı arasında olmalıdır.


Body, Title ve description metnindeki tüm kelimeleri sayın. Eğer sayfanız üç başlık içeriyorsa diğerlerinden daha belirgin şekilde açık olmalıdır. Mesela :

search 4.5%
engine 4.4%
optimisation 4.3%
next 2.1% (Mümkünse diğerlerinin yarısı olmalıdır)

Bazı durumlarda bir sayfa yüksek oranda taklit kelimeler içerebilir. Örneğin sayfada önemsiz ve tekrar eden günlerin “Güncellenmiş” şeklinde bir sütunu olan büyük bir tablo varsa ve Ocak, Şubat, Mart gibi ağır basan kelimeler varsa, bu bir sorun oluşturmaz. Sayfanın içeriği farklı bir etki verse de arama motorları title ve başlıktan sayfanın genel görünümünü anlamaya çalışır.

Kaynak - Engadget

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Üç yıl pil ömrü sunan yeni kablosuz mouse!

Süper Zenginlere Mini Denizaltı : EGO

Internet üzerinden sabit hatları aramanın en uygun yolu