Alexa Ranki Artırmak İçin 20 Yöntem

Alexa Ranki Artırmak İçin 20 Yöntem

Alexa Rank artırmak için kullanabileceğiniz bir metotlar koleksiyonu sunuyorum.

Bu ipuçlarının çoğu Alexa Sıralamasını artırmak için denemeler yaparak olumlu sonuçlar alan webmasterların deneyimlerinden oluşmaktadır. Bazı diğer ipuçları ise makale ve kaynaklardan derlenmiştir.

Bu ipuçları işe yarar mı? Bazılarına göre evet. Ama biliniz ki bu metotlar aktif efor ve devamlı spesifik hareketler sonucu çalışmaktadır.

Uzun vadede Alexa ranki artırmak için, kaliteli ve güncel içerik yayınlayarak her geçen gün daha fazla ziyaretçi çekmeye çalışmak en iyi yoldur. Böylece içeriğiniz link vermeye değer hale gelecek ve doğal olarak Alexa rankiniz artacaktır. Şunu vurgulamak gereklidir. Aşağıdaki metotları kullanarak asıl büyük efrou sizin sarfetmeniz gerekmektedir.

1. Alexa toolbar veya Firefox SearchStatus eklentisini kurun ve çalıştırın ve blogunuzu açılış sayfanız yapın. Bu en temel adımdır.
2. Alexa rank widgetını web sitenize koyun. Bu yolla fazladan bir miktar daha tıklama kazanabilirsiniz. Bazılarına göre Alexa toolbar kullanmayan ziyaretçilerin ziyareti tıklama sayılmamaktadır.
3. Arkadaşlarınızı Alexa toolbar kullanmaya teşvik edin. Webmasterlar, site ziyaretçileri veya blog sahipleri buna dahil olmalıdır. Arkadaşlarınıza toolbardan önce iyi bir açıklama yollayın ki duruma yabancı kalmasınlar.
4. Ofiste veya şirkette mi açlışıyorsunuz? Ofisteki tüm bilgisayarlara toolbarı kurmaya çalışın ve açılış sayfaları olarak blogunuzu ayarlayın.
5. Arkadaşlarınızın Alexadaki site profilinizi yorumlamalarını ve değerlendirmelerini sağlayın.
6. Alexa hakkında yazın veya blog oluşturun. Webmaster ve blogcular Alexa da hit artırmak konusunda yazılar okumaktan oldukça hoşlanmaktadır. Böylece sitenize linkler daha hızlı verilir ve rankiniz artar.
7. Blog URL nizi webmaster forumlarında yayınlayın. Webmasterlar genelde Alexa toolbar kullanır. Böylece onların sitenizi ziyaret etmenizi ve kullanışlı feedbackler bırakmalarını sağlarsınız.
8. Webmasterlarla ilgili makaleler yazın. Genelde domain kurma ve SEO en çok ilgi çeken iki konudur. Ayrıca içeriğinizi sosyal ağlarda da paylaşın.
9. Alexa yönlendirme bağlantıları kullanın.
http://redirect.alexa.com/redirect?www.ekoteknolojim.com gibi. Bu URL yi yorumlarda ve imzalarda kullanın. Yönlendirme farklı ip adresi gibi görüneceğinden fazla tıklama bir etki yapmaz. Bu yöntem henüz tam oturmuş değildir ve faydası bilinmemektedir.
10. Asyalı sosyal ağ sitelerine veya forumlarına link verin. Alexa nın en çok kullanıldığı ülkeler genelde Asya ülkeleridir.
11. Sitenize bir webmaster araçları bölümü açın. Bu webmasterları sitenize çekecektir. Bu alanda Aaron Wall ın SEO makaleleri işinize yarayacaktır.
12. Digg veya Stumble kullanın. Bu genelde sitenize daha çok ziyaretçi çekmenizi sağlar ve Alexa rankinizi yükseltir. Doğal olarak bunun için linklenmeye değer içerik üretmeniz gerekiyor.
13. Tık Başına Para Kampanyaları kullanın. Google veya Exact Seek gibi sitelere reklam vererek trafiğinizi artırın.
14. Blogunuzda Alexa kategorisi oluşturun ve Alexa hakkında makalelerinizi ekleyin. Makeleler ilgi çektikçe ziyaretçi sayınız artar.
15. Popüler yazılarınızı optimize edin. Eğer arama motorlarından ziyaretçi çeken popüler yazılarınız varsa yazının altına bir widget ekleyerek popüler yazılarınıza yönlendirilmiş link verebilirsiniz
16. Reklam ve link satın alın. Webmaster forumlarından ve sitelerden link alabilmek için iyi görüntülenen reklamlar satın alın
17. Forum posterleri kiralayın. Wbmaster forumlarından imzalar satın alın veya sitenizde düzenli aralıklarla özel makale veya materyaller yayınlayın. Digital Point forumlarında poster kiralama yapabilirsiniz.
18. İnternet kafe sahiplerine para veya menfaat karşılığı Alexa toolbar yükletin ve açılış sayfalarını blogunuz olarak ayarlayın. Pek çoğu için kesin sonuç olarak kabul edilmese de işe yaradığı söyleniyor.
19. MySpace kullanın. Fazla tavsiye edilmese de Alexa url niz için banner veya resimler ekleyerek myspace de yayınlayabilirsiniz.
20. Alexaautsurfs kullanın. Bu yöntem genelde yeni web siteleri için işe yaramaktadır. Dikkatli kullanılmasında fayda var.

Kaynak - Dosh Dosh

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Üç yıl pil ömrü sunan yeni kablosuz mouse!

Süper Zenginlere Mini Denizaltı : EGO

Internet üzerinden sabit hatları aramanın en uygun yolu