Alexa İçin 7 Öneri

Alexa.com web trafik seviyesini kontrol için büyük bir web sitesidir. Alexa sıralaması Alexa toolbar yüklü olan bir tarayıcı kullanan ziyaretçilerden aldığı bilgi üzerine kuruludur. Trafik sıralaması milyonlarca Alexa Toolbar kullanıcısından, çeşitli veri kaynaklarından ve sayfa görünümleri ve kullanıcıların ölçümünün karışımından elde edilen üç aylık toplam tarihsel trafik verilerine dayanır.

İlk adım olarak, Alexa günlük olarak Web üzerinden tüm siteler için sayfa izlenimi ve erişimi sayısını hesaplar.
Ana Alexa Traffic Rank değeri zaman içinde bu iki miktarını ortalamasına dayanmaktadır (Böylece bir sitenin ranki o sitenin yanı sıra sitenin kullanıcılar tarafından görüntülenen sayfalarının sayısını da yansıtır). Üç aylık değişim üç ay önceki sıralama ile sitenin mevcut sıralaması karşılaştırılarak belirlenir.

Örneğin, 1 Temmuz tarihindeki üç aylık değişim yılın ilk çeyreğindeki ve ikinci çeyreğindeki trafik farkını gösterir.


Neden Alexa Rank Kullanılır?




Yöneticileri, reklam verenler ve reklam ağları bir site veya link değerini belirlemek için blogun Alexa sıralamasına ağırlık verir. Bir web sitesine para kazandırmaya çalışmak veya yüksek Alexa ranke sahip link satmaya çalışmak değerini daha fazla artırır ve reklam verenlerden daha farklı teklifler gelmesine sebep olur.

Alexa Rank Geliştirmek İçin Yöntemler

Toolbar Yükleyin– Alexa toolbarı yükleyin ve açılış sayfası olarak blogunuzu ayarlayın

Kullanıcılara Anlatın – Tanıdığınız kişilere Alexa toolbar yüklemelerini söyleyin, böylece sitenizi ziyaret ederken Alexa rankinize katkı sağlarlar.

Görüş ve Oylamalar – Sitenize ait Alexa da görüşler yazılması rankinizi önemli ölçüde artırır. Arkadaşlarınıza görüş yazmalarını tavsiye edin.

Sitenizi kaydedin – Alexa ücretsiz üyelik sağlamaktadır. Alexa ya üye olarak siteniz hakkında hayati bilgiler girebilir ve gerektiğinde güncelleyebilirsiniz.

İçerik Oluşturun – Eğer digg ve sumbleupon da yayınlanmaya değer mükemmel içerik oluşturursanız sadece büyük bir trafik elde etmezseniz ayrıca toolbar kullanan ziyaretçilerin akın etmesini de sağlarsınız.

Link satın alın – Webmaster forumlarından ve sitelerden link satın almanız burada toolbar kullanan ziyaretçilerin size yönelmesini sağlayabilirsiniz.

Widget Kullanın–Alexa widgeti sitenize ekleyerek her gün birkaç tık daha kazanabilirsiniz.

Kanak - CraigdeAkin

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Üç yıl pil ömrü sunan yeni kablosuz mouse!

Süper Zenginlere Mini Denizaltı : EGO

Internet üzerinden sabit hatları aramanın en uygun yolu