8 Adımda Alexa

Genel internet sörfçüleri için Alexa sıralaması pek bir anlam ifade etmez. Ancak pek çok reklam veren ağlar, site trafiği değerlendirmesi için Alexa’dan faydalanır. Eğer Text Link Ads veya ReviewMe den para kazanmak istiyorsanız iyi bir Alexa rankingi hesabınızın daha da büyümesine lazım olur. 
ekrar etmek isterim ki sitenizden para kazanmak istiyorsanız Alexa sıralaması için çalışmak her zaman harcadığınız zamana değer.
Eğer para kazanmak sizi ilgilendirmiyorsa veya reklam verenleriniz Alexa’yı dikkate almıyorsa bu durumda Alexa hiçbir anlam ifade etmez. Aşağıdaki maddeler Alexa kullanmak isteyenler içindir.

1.    Alexa Toolbar Yükleyin

Eğer Alexa toolbarı her bilgisayara kuracaksanız aynı ip kullanmadıklarına emin olun. Veya her bilgisayardan farklı günlerde girin. Açılış sayfanızı blogunuz yaptıktan sonra küçük artışlara sahip olacaksınız. Bu yöntem yeni açılan siteler içindir. 

2.  Alexa Toolbarı Kullanıcılarınıza Önerin

Alexa hakkında bir makale yazın ve Alexa nın neden önemli olduğunu kullanıcılarınıza anlatın. Onların yeterli bilgiye sahip olduklarından emin olun. Eğer yeni bir site veya blogunuz varsa ziyaretçi artışını fark edeceksiniz.

3.  Webmasterlara Yönelik Makaleler Yazın

Alexa’nın webmaster trafiği arasında çarpıtmalar yaptığını bildiğimizden beri webmaster ve teknoloji meraklılarını çekecek içerikler yayınlayın. Ben sabahan.com ve Malezya’nın en etkili 50 blogu arasında olan siyasi bir blogu karşılaştırdığım yazımla önemli ölçüde artış sağladım. Çünkü en çok webmaster ve teknoloji meraklılarının ilgisini çektim.

4.  Sosyal İmleme Sitelerinin Avantajlarından Faydalanın

Digg, Stumble Upon veya reddit.com gibi sosyal bookmark sitelerine yazılarınızı gönderin. Ana sayfaya gelmeseler bile yine de sizin sitenize uğrayacaklardır. Bu trafik içerik hedefli olduğundan, bazıları kendi bloglarına yazılarınızın linkini verecektir.  Amacınız anasayfada dikkat çekmek ve trafik artışınızın Alexa sıralamasını etkilemesini sağlamaktır.

5.  Tek Domain Altında birden Fazla Alt Domain veya Blog İşletin


Alexa aynı içeriğe sahip olduğunu düşündüğü siteleri birleştirir ve bir domain altında listeler.  Birleştirilmiş siteleri tek bir trafik sıralaması şeklinde yapması ana domain altında alt domainler açabilirsiniz. http://seo.sabahan.com gibi. Webmasterları çekmek için web yöneticisi araçlarınızı bu bölümde sunabilirsiniz.

Eğer gereğinden fazla bant genişliği ve web alanınız varsa ücretsiz blogunuzu belirlediğiniz kullanıcılarınıza alt domain olarak dağıtabilirsiniz, örneğin blog1.sabahan.com, blog2.sabahan.com, blog3.sabahan.com vb. Tek etki alanı altında birden fazla alan barındırmak Alexa sıralamanızı önemli ölçüde artıracaktır.

6.  Çinli Sitelerle İletişim Kurun

Eğer Çince biliyorsanız birçok Çince web sitesini çok Alexa top 500 içinde göreceksiniz.
Bir dereceye kadar bu, Çinli internet kullanıcıları arasında Alexa araç çubuğunun yüksek kabulü yansıtıyor. Eğer bir alt etki alanı oluşturabilir ve Çinli kullanıcıların dikkatini çekerseniz potansiyel olarak daha büyük bir Alexa sıralaması elde edebilirsiniz.

7.   Sitenizdeki Gereksiz Güvenli Sayfaları Kaldırın

Alexa araç çubuğunu güvenli sayfalarda (https:) pasif duruma geçirir, güvenli sayfa izlenimi olan siteler Alexa trafik verileri altında sayılmaz. Birçok güvenli sayfanız var ise, kullanıcılarınızın güvenliği üzerinde ödün vermeyen sayfaları devre dışı bırakabilirsiniz.

8.  İyi İçerikler Oluşturun

When you got traffic, your Alexa’s rank increase will follow. One good example I can give is the DoshDosh.com blog. Its Alexa ranking jumped from around 3 million in January 2007 to around 7,149 in just over six month all due to its great content that’s targeted towards webmasters

Kaliteli içerikler daha çok trafik anlamında okuyucu çeker. İnternette, içerik kral ve trafik kraliçe demektir. Diğer her şeyde olduğu gibi kaliteli ve değerli içerik oluşturun. Okuyucularınıza istediklerini verin. Ziyaretçi geldikçe Alexa rankiniz artacaktır.

Buna verebileceğim iyi bir örnek DoshDosh.com blogudur. Alexa da Ocak 2007'de 3 milyon civarında olan sıralaması webmasterları hedeflediği için sadece altı ay içinde yaklaşık 7149 a sıçradı.



Kaynak - Sabahan

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Üç yıl pil ömrü sunan yeni kablosuz mouse!

Süper Zenginlere Mini Denizaltı : EGO

Internet üzerinden sabit hatları aramanın en uygun yolu