Windows Phone 7 Kuralları Yıkılıyor mu?

Geçtiğimiz aylarda Microsoft, Windows Phone 7 işletim sistemine sahip olacak telefonlarda kesinlikle ana ekran ve temalarının firmalar tarafından değiştirilemeyeceğini ve sadece işletim sisteminin kendi temasının kullanılacağıını açıklamıştı. Ancak bu yavaş yavaş değişiyor gibi görünüyor. En büyük mobil OEM üreticilerinden HTC firmasının Seattle Ar-Ge Başkanı Drew Bamford Forbes'a verdiği bir röportajda HTC Sense arayüzünün firmanın gelecekteki Windows Phone 7 cihazlarına da ekleneceğini ve Android 3.0 (Gingerbread)işletim sisteminde de bu arayüzün kullanılacağını açıkladı.




"Microsoft'un çekirdek tecrübesinin kontrolünü sıkı bir şekilde elinde tutmak istediğini" kabul eden Bamford, Sense arabiriminin WP7 telefonlara tam olarak entegre edilmeyeceğini ancak HTC'nin, bu arabirimin fonksiyonelliği sayesinde Micrsosft'un tecrübesinin artmasında büyük katkısı olacağını sözlerine ekledi.

Rakipleri karşısında yeni işletim sistemini piyasaya çıkarmakta oldukça geciken Microsoft pazar payını artırabilmek için başlangıçta çok katı olarak uyguladığı prosedürlerini görünen o ki gevşetmeye başlamış. Microsoft, WP7'nin piyasaya sürülmesine yakın zamanlarda tuş takımı ve uygulama mağazası prosedürlerini de gevşetebilecek mi bunu zaman gösterecek.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Üç yıl pil ömrü sunan yeni kablosuz mouse!

Süper Zenginlere Mini Denizaltı : EGO

Internet üzerinden sabit hatları aramanın en uygun yolu