Microsoft Kinect neler getiriyor?

Uzun zamandır hayatımızda olan oyun konsollarında hareket algılayıcı sistemle tanışmamız Nintendo Wii sayesinde olmuş ve büyük bir başarı yakalamıştı. Bu başarı da Nintendo'ya uluslararası alanda müthiş bir pazar payı getirmişti.İlk başlarda Nintendo'yu küçümseyen diğer konsol firmaları ise bu büyük başarı karşısında aklını başına toplamış ve ar-ge çalışmalarına hız vermişti.



Bu alanda ilk projeyi Sony duyurmuş ve Playstation Move adını taşıyan bu yeni teknolojinin hareket algılayıcılarını bir adım ileriye taşıyacağını iddia etmişti. Proje son halini aldığında ise aslında Nintendo teknolojisinden pek de bir farkı olmadığı görüldü.



Daha sonra ise Microsoft'un Project Natal'ını duyduk. Oyuncunun elinde hiç bir alet olmadan direk hareketleri algılayabilen ve oyuna aktarabilen bu yeni kamera sistemi aslında bir devrin başlangıcını haber veriyor gibiydi. Proje son halini aldığında adı Kinect olarak değiştirildi ve daha da inceleşen XBOX 360 ile birlikte satılmasına karar verildi.



Kinect çalışır halde ilk kez E3 fuarında görüntülendi ve ziyaretçiler bunu deneme fırsatı buldu. Kasım ayına doğru satışa sunulacak olan bu yeni sistem Microsoft'a oyun konsolu alanında oldukça büyük bir avantaj getireceğe benziyor. E3 fuarında sergilenen şovlar oyuncuların artık direkt olarak oyunun içinde olabileceğini gösterdi. Diğer konsol üreticilerinden farklı olarak çok büyük bir yelpazede faaliyet gösteren Microsoft'un bu teknolojisini daha pek çok alanda görebileceğiz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Üç yıl pil ömrü sunan yeni kablosuz mouse!

Süper Zenginlere Mini Denizaltı : EGO

Internet üzerinden sabit hatları aramanın en uygun yolu