Turkiye'de Satılan En İyi 5 Android Telefon ve Fiyatları

Akıllı telefonun yükselen yıldızı Android OS ülkemize de adımını attı. İlk modelden bugüne kadar elektronik mağazalarda pek çok ürün satışa sunuldu. Biz de bu ürünlerden en iyi 5 tanesini ve internet fiyatlarını sizler için
inceledik.

Samsung Galaxy S



 Samsung firmasının Androidli ilk telefonu piyasaya bir girdi pir girdi. Tüketici üzerinde oluşturduğu etki
Samsung firmasının 10 milyon Galaxy S satılmasını beklemesinden de anlaşılıyor. 1GHz Hummingbird
işlemcisi entegre grafik çözümü ile piyasadaki en iyi platform. Mobil işlemciler arasında işlediği poligon sayısıyla şu an bir numara. Türkiye’de satılan Super AMOLED ekranlı iki cep telefonundan birisi. 4 inçlik 480 x 800 kapasitif dokunmatik ekranı fark yaratıyor. HD çekim yapabilen 5 mpx kamerası bulunmakta.
Ancak flaşı olmaması bir dezavantaj gibi görülebilir. Ayrıca Bluetooth 3.0 standardını destekleyen ilk cihaz. Android 2.1 işletim sistemi ile gelen Galaxy S için Froyo güncellemesi dağıtılmaya başlandı.

Fiyatı:
Darty : 1475 tl
Bimeks : 1250tl
Hepsiburada : 1475tl


Motorola Milestone


Motorola DROID adıyla Amerika’da piyasaya çıktığında deyim yerindeyse Motorola’yı ipten alan model oldu. Bir ayda bir milyon satış rakamıyla rekor kırdı. Ülkemize de TeknoSA aracılığıyla Milestone adıyla giriş yaptı. ARM Cortex A8 550MHz işlemcisi rakiplerinden biraz geride kalıyor ancak bu eksikliği hissettirmiyor. 3.7 inç 480 x 854 piksellik TFT kapasitif dokunmatik ekran ile beraber kayar bir QWERTY klavye geliyor. Ekran açısından biraz geride kalıyor. 5 mpx kamerası HD video kaydını destekliyor. Android 2.1 ile satılan Milestone büyük ihtimalle Froyo sürümüne güncellenecek.

Fiyatı:
Teknosa : 1049tl


Motorola XT720

Milestone ile yakaladığı büyük başarının ardından Motorola’nın klavyesiz olarak piyasaya sürdüğü diğer Android telefonu MOTOROI olarak ta bilinen Motorola XT720 yine TeknoSA farkıyla tüketiciyle buluşuyor.
Abisi gibi 3.7 inçlik 480 x 854 piksellik kapasitif dokunmatik ekran ile gelen XT720 klavyesiz bir model. Yine Milestone gibi TFT ekrana sahip. Farklı bir kasa tasarımına sahip XT720, ARM Cortex A8 600MHz işlemci ile geliyor. 8 megapiksellik LED flaşlı kamerası HD video çekimine uygun. Android 2.1 işletim sistemi yüklü
model için büyük ihtimalle Froyo güncellemesi yapılacak. Cihazın önemli bir özelliği ise dijital karasal TV yayınlarını sorunsuz bir şekilde alabilen T-DMB standardını desteklemesi. Ancak ülkemizde bu henüz başlamamış bir hizmet.

Fiyatı:
Teknosa : 1269tl


Sony Ericsson Xperia X10

Sony Ericsson bilindiği gibi Windows Mobile işletim sistemine destek vermeyeceğini açıkladı ve Androide
odaklandı. Bunun ilk örneğini de Xperia X10 ile verdi. Çok iddialı olmasına rağmen rakipleri kadar iddialı bir donanım ortaya koyamamış gibi görünüyor. 1GHz Snapdragon işlemciye sahip modelin 4 inçlik ekranı TFT kapasitif dokunmatik ve 480 x 854. Ancak sadece 262 000 renk destekli. 8 megapiksellik kamerası ile HD video çekimleri yapılabiliyor. İşletim sistemi Android 2.1 olan model için ilerleyen tarihlerde Froyo güncellemesinin yayınlanacağı duyuruldu.

Fiyatı:
Darty : 1249tl
Bimeks : 1167tl
Hepsiburada : 1242tl


HTC Desire

Avrupa’da oldukça popüler olan HTC Desire modeli Vodafone ile Türk müşterilerle buluştu. Galaxy S modeliyle başabaş gidecek ve belki ondan biraz geride kalacak bir model varsa o da HTC Desire olacaktır. 1GHz Snapdragon işlemci ve entegre grafik çözümüyle Galaxy S modelinden sonraki en iyi Androidli telefon sayılabilir. 3.7 inç AMOLED ekranı 480 x 800 piksel çözünürlüğünde ve kapasitif dokunmatik. LED flaşlı 5 megapiksellik kamerası HD video çekimi yapabiliyor. Joystick şeklinde tasarlanan ekranın altındaki tuş bir fare kadar işlevsel. Android 2.1 ile dağıtılan model için Froyo güncellemesi yayınlandı bile. Vodafone merkezlerinde 18-24 ay kontratlı olarak satışa sunulan modelin hepsiburada fiyatı 1269TL.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Üç yıl pil ömrü sunan yeni kablosuz mouse!

Süper Zenginlere Mini Denizaltı : EGO

Internet üzerinden sabit hatları aramanın en uygun yolu